İsveç’te bulunan Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University – WMU) bu yıl 30. Yıl dönümünü kutluyor.

Üniversitenin üç ayda bir çıkarmayı öngördüğü ve her sayısında Üniversitede gerçekleşen faaliyetler ile birlikte Üniversitenin bir mezununun tanıtılacağı haber bülteninin ilk baskısında, WMU’da Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi almış olan ve 2012 yılında WMU tarafından fahri doktora unvanı ve Seçkin Mezunlar Ödülü alan T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM öne çıkan mezun olarak tanıtılmaktadır.

WMU’nun bahsedilen haber bülteninde, 2013 yılında WMU’da gemi geri dönüşümü üzerine 7-9 Nisan tarihlerinde bir uluslararası konferans gerçekleştirileceği ve Denizcilik Çalışma Sözleşmesi 2006 (MLC 2006) konulu 20 Mart günü başlayacak olan bir atölye çalışması ile sunuşunun yapılacağı 12 adet profesyonel gelişim kursu düzenleneceği bilgisi verilmektedir. Bültende ayrıca, 2013 yılı Master programının 16 Eylül tarihinde başlayacağı belirtilmiş olup, AB tarafından finanse edilen WMU araştırma programının yeni araştırma projeleri ile canlılık kazandığı ve Doktora programını yeniden yapılandırdığı belirtilmektedir.


Dünya Denizcilik Üniversitesi ile ilgili olarak daha fazla bilgi için aşağıdaki internet adresinden faydalanabilir: www.wmu.se.

Editör: TE Bilişim