Dünya Denizcilik Günü Etkinliğinde Bayrağı Panama Devraldı

"Denizcilik: Dünya İçin Vazgeçilmezdir" temasıyla IMO Ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilen "IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği", Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın konuşmasıyla sona erdi.

UDH Bakanı Arslan, Türkiye'nin bayrağı devrettiği Panama'ya başarılar diledi.

Türkiye, geçen yıl bayrağı Japonya'dan devralmıştı. Bu yıl ise Panama'ya devretti. Bakan Arslan, bu yıl Türkiye'de düzenlenen IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliğinin başarısının altında IMO Genel Sekreteri Lim'in ve konuk bakanların katılımının yanı sıra, Bakanlık yetkililerinin fedakarca çalışmasının yattığını belirtti.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte kapanış konuşmasını yapan Bakan Arslan, bu yıl Türkiye'de düzenlenen IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliğinin başarısının altında IMO Genel Sekreteri Lim'in ve konuk bakanların katılımının yanı sıra, Bakanlık yetkililerinin fedakarca çalışmasının yattığını anlattı. bakan Ahmet Arslanı'ın bayrağı devrettiği  Konuk Bakan Pitty'nin Türkiye'nin etkinlikteki başarısını takdir etmesi üzerine Arslan, "Eminiz ki 2017'de Panama'daki etkinlik bundan çok daha güzel ve etkili olacak. Biz de denizciler olarak bundan memnuniyet duyacağız." karşılığını verdi.

 UDH Bakanı Ahmet Arslan, ekip ruhunun önemine dikkat çekti. "Ekibinizle birlikte çalışırsanız olumlu sonuçlar almanız kaçınılmazdır" diyen Arslan, "Benim avantajım bakanlığı denizci bir bakandan devralmış olmamdır. Bunun da ötesinde değerli başbakanımız bize dostlar bıraktı, böyle bir avantajımız var. Birliktelik denizciliğin olmazsa olmaz taraflarından biridir. Ekip ruhuyla çalışırsak elbette Türkiye'de başarılı oluruz" diye konuştu. Dünya ülkeleriyle işbirliği yapmanın da önemine dikkat çeken Arslan, "Siz değerli dostları denizci bir ülke olan Türkiye'de umarım iyi ağırlamışızdır. Gittiğiniz yerdeki herkese Türkiye'den selam götürün. Sağlıkla gidin, yolunuz açık olsun" diyerek sözlerini noktaladı. 

Arslan,daha sonra Bakanlık yetkililerinin fedakarca çalıştığını belirterek ekip adına Müsteşar Suat Hayri Aka ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli'yi sahneye aldı kendilerine  IMO tarafından Bakanlığa takdim edilen plaketi kendileriyle beraber tüm emeği geçenlere ithaf etti. Bakan Arslan ayrıca etkinlik sponsorlarıyla bir anı fotoğrafı çektirerek kendilerine teşekkür etti.

Bakan Arslan, Türkiye'nin bayrağı devrettiği Panama'ya da başarılar diledi. Türkiye, geçen yıl bayrağı Japonya'dan devralmıştı. Bu yıl ise Panama'ya devretti. IMO Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği, gelecek yıl Panama'da yapılacak.

Editör: TE Bilişim