Dünya Denizcilik: "11 Tanker Satmış Değiliz"

Dünya Denizcilik Başkan Yardımcısı Esra Umut, “Eğer söylenildiği gibi 11 tanker satılmış olsaydı, firmamızın denizde hiç tankeri kalmazdı” dedi.
 
Dünya Denizcilik Başkan Yardımcısı Esra Umut, geçtiğimiz hafta filosundaki 11 tankerin satıldığı yönündeki haberin asılsız olduğunu ve yalnızca 6 tankerin satıldığını açıkladı.

Dünya Denizcilik’in her beş ya da yedi yılda bir filo yenilemek gibi bir politikası olduğunu ifade eden Umut, satılan 6 tankerin bu filo yenileme politikasının bir parçası olduğunu, ancak mevcut piyasa koşulları nedeniyle erkene alındığını dile getirdi.  Tanker satışlarının firma sermayesini güçlendirmek için yapıldığını söyleyen Umut, “Eğer söylenildiği gibi 11 tanker satılmış olsaydı, firmamızın denizde hiç tankeri kalmazdı” dedi.

Güney Kore’deki tersanelerde inşa edilmekte olan 8 tankerin teslimat tarihlerinin yeniden müzakere edilerek ertelendiğini doğrulayan firma, Hyundai Mipo tersanesine sipariş ettiği 3 adet 52.000 dwt’lik kimyasal tankeri bu yıl, diğerlerini ise 2013 yılına kadar teslim almayı planlıyor.
 

Editör: TE Bilişim