"Dünya denizciliğine yön verenlerin arasında Türkiye de var"

Uluslararası Denizcilik Zirvesi, açılışında konuşan Arslan,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:  "Denizcilik alanında uluslararası arenada çok önemli bir konumda olduğumuzu artık gururla söyleyebiliyoruz" dedi.

" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Denizcilik alanında uluslararası arenada çok önemli bir konumda olduğumuzu artık gururla söyleyebiliyoruz." dedi. Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Uluslararası Denizcilik Zirvesi, açılışında konuşan Arslan, Türkiye'nin denizcilik alanında gerçekleştirdiği uluslararası faaliyetlerden bahsederek, dünya denizciliğine yön verenlerin arasında Türkiye'nin de olduğunu söyledi.

Dünya taşımacılığının yüzde 90'ının deniz taşımacılığıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Arslan, bunun da yüklerin büyük gemilerle güvenli ve çevreci bir şekilde taşınmasını sağladığını aktardı. Arslan, "İşte havayolu taşımacılığına göre 14, kara yolu taşımacılığına göre 6,5 kat, demir yolu taşımacılığına göre 3,5 kat daha ekonomik olan deniz yolu taşımacılığının önemini vurgulaması açısından çarpıcı." diye konuştu. Bu verilerin denizcilik sektörünün ekonomi açısından önemini ortaya koyduğunu dile getiren Arslan, denizcilik sektörünü geleceğe taşıyacak stratejiler belirlerken bunu dünya ile çalışmak ve kararlaştırmak anlamında yol almak istediklerini vurguladı. "Denizcilik alanında uluslararası arenada çok önemli bir konumda olduğumuzu artık gururla söyleyebiliyoruz." diyen Arslan, 2003'te limanlarda elleçlenen yük miktarı 190 milyon iken şu anda 471 milyon tona eriştiğini aktardı. Arslan, 2003'te 150 milyon ton olan deniz yoluyla gerçekleşen dış ticaret taşımalarının bugün 350 milyon tona eriştiğini belirterek, dış ticarette deniz yolunun payının da ciddi bir şekilde arttığını bildirdi. Bakan Arslan, 100 milyon olan yolcu sayısının 140 milyona ulaştığını kaydederek, deniz emniyeti, deniz güvenliği gibi konularda gereken ne varsa yaptıklarını sözlerine ekledi.

Türk Deniz Medya

Editör: TE Bilişim