Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Kamil Sağ, 2025'e kadar dünyada 71 bin adet denizciye ihtiyaç olacağını söyledi."Dünyada gemi adamı yetiştirme konusunda Filipinler, Çin, Rusya ve Endonezya lider durumundadır.2010 yılında Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı verilerine göre Filipinler yetiştirdiği gemi adamlarının dünyanın değişik ülkelerine göndermekte ve yılda 8 milyar Dolar gelir elde etmektedir.
 
Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, 2025'e kadar dünyada 71 bin adet denizciye ihtiyaç olacağını söyledi.
 
Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneğinin toplantısında konuşan Sağ, Türkiye'de ve dünyada yetişmiş gemi adamına ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek,
 
"Dünyada gemi adamı yetiştirme konusunda Filipinler, Çin, Rusya ve Endonezya lider durumundadır. 2010 yılında Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı verilerine göre Filipinler yetiştirdiği gemi adamlarının dünyanın değişik ülkelerine göndermekte ve yılda 8 milyar Dolar gelir elde etmektedir. Bunun iÇin ülke olarak açacağımızı denizcilik fakülteleriyle dünya denizcilik sektöründeki yerimizi almak zorundayız" dedi.
 
Dünya denizcilik sektöründeki standartların her geçen gün arttığını dile getiren Sağ, bunun iÇin ülkedeki denizcilik fakültelerinin sayısının artırılması gerektiğini söyledi.
 

Editör: TE Bilişim