Dünden Bugüne “İskeleler Şehri İstanbul”

İDO Yayınları, İstanbul’un tüm iskelelerini geçmişten bugüne görsel bir şölenle “İskeleler Şehri İstanbul” adlı kitapta topladı. Her İstanbullunun mutlaka bir anısına ev sahipliği yapmış iskelelerin hikayeleri de bu kitapta yer alıyor.

Merhum gazeteci Eser Tutel tarafından 2007 yılında kaleme alınan eser, İDO Yayınları tarafından kitaplaştırılarak İstanbulluların kütüphanelerine değerli bir eser olarak sunuluyor. İstanbul’u ve İstanbullunun yaşamını görsel bir zenginlik ile sunan “İskeleler Şehri İstanbul”, tarihsel bilgilerin ışığında kentin en güzel noktalarındaki iskelelerin dünden bugüne geçirdiği değişimi de gözler önüne seriyor.

İskelelerin İstanbul yaşamındaki büyük önemini anlatarak başlayan kitap; Adalar, Boğaziçi’nin Rumeli ve Anadolu Kıyıları, Marmara Kıyıları, Galata Köprüsü ve Haliç Hattı İskeleleri’ni kapsayan 7 ayrı bölümden oluşuyor. Okuyucuya, nostaljik fotoğraflar ve iskelelerin tarihçesi ile geçmişe unutulmaz bir yolculuk yaptıran kitap ayrıca, İstanbul’un en önemli zenginliklerinden olan iskelelerimizin günümüzde kavuştuğu modern ve göz alıcı yapıları okuyucularıyla buluşturuyor.

Kaybettiğimiz değerlerimizi de unutmayan “İskeleler Şehri İstanbul”un en dikkat çekici bölümlerini ise, günümüze yalnızca isimleri ve fotoğrafları ile gelmeyi başarmış tarihi iskelelerin tanıtımları oluşturuyor.

‘İskeleler Şehri İstanbul’, İstanbul’un en nadide yerlerinde bulunan iskelelerin dününü ve bugününü geniş bir görsel içerikle aktarıyor. 271 sayfadan oluşan kaynak esere Beyoğlu’nda bulunan İstanbul kitapçısından temin edilebiliyor.

Editör: TE Bilişim