DUMLUPINAR ŞEHİTLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE ANILDI

Dumlupınar kazasının 57. yılında Dumlupınar denizaltısında şehit olan 81 denizcimiz Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Etiği Topluluğu’nun düzenlediği törenle anıldı. 5 Nisan 2010 günü saat 1200’de Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene “Son Söz: Vatan Sağolsun” ve “Dumlupınar’a Dönüş” belgesellerinin yapımcısı Savaş KARAKAŞ da filmleri ve konuşmasıyla katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı takiben Emekli Kormairal Lütfü Sancar’ın konuşmaları ile başlayan törende daha sonra “Son Söz: Vatan Sağolsun” ve “Dumlupınar’a Dönüş” belgesellerinden kesitler izlendi. “Son Söz: Vatan Sağolsun” ve “Dumlupınar’a Dönüş” belgesellerinin yapımcısı Savaş KARAKAŞ’ın konuşmalarını takiben Denizcilik Fakültesi öğrencileri Barış HAZAR günün anlam ve önemine ilişkin bir şiir okudu. Nevzat ERDEM ise ‘‘Sonsuza Kadar’’ başlıklı hikayeyi seslendirdi.

Törende daha sonra Ege yöresine ait “Ah Bir Ataş Ver” türküsü Yrd. Doç. Dr. Soner ESMER, Mehmet Melih CEN ve Ali Yılmaz TAŞ tarafından seslendirildi ve Endüstri Mühendisliği öğrencisi Emrah YARIMOĞLU türküye zeybek dansı ile eşlik etti.

Editör: TE Bilişim