Deniz Ticaret Odası aylık olağan toplantısı meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Deniz Ticaret Odası aylık olağan toplantısına gemilere yönelik yapılan kaçak akaryakıt operasyonları damga vurdu.
 
Armatör Tolga Tomba’nın armatörlerin kaçakçılık yapmayacağı, fazla çıkan yakıtın kalibrasyon hatasından kaynaklandığını söylemesi üzerine Mustafa Muhtaroğlu itirazda bulundu. Muhtaroğlu, armatörlerin gemilerindeki yakıtı takip etme zorunluluklarını bulunduğunu kaydetti.

 Armatör Tolga Tomba, körfezde olağan üstü denetimler yapıldığını ifade ederek “Körfez bölgesindeki gemilerin çoğunluğu 20’li yaşlardaki genç ve atak arkadaşlar tarafından basılıyor. Gemilerde fazla yakıt çıkması eski gemilerdeki kalibrasyon hatasından ya da çarkçıbaşının hatasından kaynaklanıyor. Açılan çoğu dava takipsizlikle sonuçlanıyor. Ama kaçakçılık yaftası armatörün üzerinde kalıyor.”dedi.

 5-10 ton yakıtın mali getirisinin 10 bin dolar civarında olacağını kaydeden Tomba, hiçbir armatörün bu riske girmeyeceğini belirtti.

Tomba, Valilik tarafından medyaya bu haberlerin verilmesine de kızarak yapılan işi popülizm olarak gördüğünü aktardı.  Aynı denetimlerin bir ihbar olmadığı takdirde yabancı gemilere yapılmadığını da sözlerine ekledi.

 Armatör Tolga Tomba’nın bu sözlerine itiraz yakıtçı Mustafa Muhtaroğlu’ndan geldi. Körfez’deki denetimleri desteklediklerini kaydeden Muhtaroğlu, “ O gemide 8 ton artı–eksi var diyorsun. Ben o gemiye yakıt götürdüğümde bana deniyor ki;  8 ton eksik. Bu kez ben kaçakçı konumuna düşüyorum. Sizi kabul etmiyorum. Gemi Varna’dan Yarımca’ya geliyor. Yaktığı yakıtın haricinde fazladan 8 ton yakıt var. Bundan çarkçıbaşı ve armatör haberdar değilse bu hata olamaz.”dedi.

Bunun üzerine Tolga Tomba, “Siz armatörler kaçakçılık mı yapıyor diyorsunuz?” ifadesini kullandı. Muhtaroğlu bunu kastetmediğini belirtse de meclis sıralarından kendisine itiraz geldi.

Açıklamalarına devam eden Muhtaroğlu, “ Herkes gemisinin üstündeki yakıtı bilecek. Ben sabah 7 de çalışmaya başlıyorum. Bana gelen ilk mail hangi barge’nin üzerinde ne kadar yakıt olduğu. Gerçekten olağanüstü denetim olsun. Gemideki fazla yakıtın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.  Gidip o fazla yakıtı Romanya’da satıyorlar. Sizin geminizin tankında 8 ton fark olamaz. Kalibrasyondan olsun olsun 1 ton olsun.” Şeklinde konuştu.

Bu konuşmalardan sonra söz alan DTO Başkanı Metin Kalkavan, armatörlerin kaçakçı olmadığını kaçakçılığı kaçakçıların yaptığını vurguladı.

Dizilerde bile armatörlerin kaçakçı gösterilmesinden şikayet eden Kalkavan, “Günlük yakıt harcama durumunun bilinmemesi durumunda sizi çarparlar” dedi.

 Burada sorumluluğun teknik ekipten kaynaklandığını söyleyen Kalkavan, Mustafa Muhtaroğlu’nun da haklı olduğunu ancak hiçbir armatörün kendisini tehlikeye atmayacağını düşündüğünü kaydetti.
Editör: TE Bilişim