Salih Zeki Çakır: "İnsanları güçlü yapan yedikleri değil hazmettikleridir"

Deniz Ticaret Odası'nın Cuma günü yapılan ilk meclis toplantısında bir konuşma yapan Salih Zeki Çakır; "İnsanları güçlü yapan yedikleri değil hazmettikleridir" dedi.

Salih Zeki  Çakır söz aldı, Yeni dönemin herkese hayırlı olmasını temenni eden Salih Zeki Çakır "sözlerime ünlü bir Fransız düşünürün özdeyişleriyle başlamak istiyorum Düşünür derki; İnsanları güçlü yapan yedikleri değil hazmettikleridir." Dedi.

"İnsanları zengin yapan harcadıkları değil muhafaza ettikleridir. Tasarruf ettikleridir. Biriktirdikleridir. İnsanları bilgili yapan okudukları değil hatırladıklarıdır." diyen Salih Zeki Çakır; sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sektörümüz önemli bir süreçten geçti. Çok şey söyledik tartıştık, tartışılmasını istedik eleştirdik, özeleştiri yaptık, özeleştiri yapılmasını talep ettik. Tek gayemiz vardı. Bu süreçte şunu tespit ettim. Üyelerimiz arasında sektörümüzün genelinde oldukça fazla önyargılar oluşmuş. Bunun sebeplerini sorgulamak hepimizin vazifesidir. Biz bu anlamda bu önyargılarının giderilmesine, telafi edilmesine, yanlış anlaşılmaların önünün alınması için gayret sarf ettik. Bundan sonrada aynı müspet yaklaşımı sürdüreceğimi taahhüt ediyorum." dedi

"Amacımız sorunların çözülmesiydi"

"Gayemiz,  bir koltuk kapma yarışı gibi telakki  edilse de bazen, içinde bulunduğumuz önemli bir süreçten geçen genelinde ülkemizin,  özelinde sektörümüzün sorunlarının çözülmesine, üyelere hizmetin götürülmesine daha fazla önem vererek, öne çıkartarak yeni bir dönemin yaşanmasıdır." diyen Salih Zeki Çakır; "Bundan sonraki çalışmalarımızda da göreceksiniz başka bir niyetimiz olmamıştır. Olmayacağına da şahit olacaksınız." dedi.

"Asıl meslek grubu sayısı 10-12 dir"

Daha sonra Meslek Gruplarına değinen  Salih Zeki Çakır; şöyle konuştu:

"Öneriler bölümünde değinebilirdim. Sayın vekilimiz de vurgu yaptığı gibi bir metodoloji ile çalışmaları sürdürmekte fayda görüyorum. Mevzuatta 47 meslek  gurubu varsa da özelinde bu sayı 10-12 dir. Yeni yönetimimiz, oluşacak komisyon vasıtasıyla meslek guruplarının sorunlarını,  bilinen, göz ardı edinebilinen, güncelleyerek bir çözüm takvimi sunabilirse katkımızı takibimizi daha iyi yapar katkımızı daha iyi ortaya koyarız diyorum. Sektörümüzün gerçekleri var. Bütüncül anlayışıyla gerçek tektir. Ama olduğunuz yerden bakınca gerçeklerin parçaları vardır. Bunlar bütünün parçalarıdır. Baktığınız yerden farklı görebilirsiniz. Sektörümüzü bir bütün olarak ele alıp parçadan bütüne doğru sorunlara bir çözüm arama anlayışıyla hareket etmeliyiz. Genel deyiştir; bütünden  parçalar anlaşılmaz. Bütünü anlamak için parçaları anlamak gerekir. Balıkçı arkadaşlarımızdan başlayarak bütün meslek guruplarını sorunlarını irdeleyerek sonuç almaya çalışmalıyız. Buna sektörümüzün ihtiyacı var buna hep birlikte çalışmalıyız. Yeni dönemimiz hayırlı olsun."

Editör: TE Bilişim