DTO Meslek Komiteleri Toplantısı Ataköy Sheraton otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Ulaştırma Denizcilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTO Başkanı Metin Kalkavan, teşvikler konusunda açıklamalarda bulundu.  Kalkavan, teşvik paketinin tersaneleri kapsayıp kapsamadığı konusunda ilgili bakanlıklar ile yapılan görüşmeler sonucunda tersanelerin teşvik içerisinde yer almadığı yönünde bir görüş beyan edildiğini söyledi. Teşviklerin ürüne ve ihracata yönelik olduğuna vurgu yapan Kalkavan, tersanelerin teşvik kapsamında olmamasının haklı nedenleri arasında iş potansiyelinin azlığının yer aldığını dile getirdi. Kalkavan konuşmasını, teşvikler konusunda katılımcıların sorularını yanıtlayarak tamamladı.

Kalkavan’ın konuşmasının ardından Oral Erdoğan Global Denizcilik ve Ekonomi konulu bir sunum gerçekleştirdi. Erdoğan’ın sunumunun ardından meslek komitesi mensupları söz alarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Komite mensuplarının sorularını değerlendiren S.Hayri Aka “Denizcilik Müsteşarlığı’nın Denizcilik Bakanlığı’na dönüştürülmesi bu sektöre verilen değeri göstermektedir. Sorunlara çözüm bulmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bizim yetki alanımızda olmayan sorunlarda mevcut. Bu sorunlara ilgili bakanlıklar ile görüşerek çözüm arayışı içerisindeyiz. Dile getirdiğiniz sorunlara çözüm arayışlarımız, çözüm konusunda girişimlerimiz olacak. Sonuçlarını bir sonraki komite toplantısında bir araya gelip değerlendiririz.” dedi. 

Editör: TE Bilişim