Toplantıya Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Ticareti Genel Müdürü Barış Tozar, Tersaneler ve Kıyı Yapı. Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, İstanbul Liman Başkanı H. Gani Aygün,  Bakan müşaviri Mehdi Gönül Alçak,Bakan Müşaviri Yaşar Duran Aytaş  bakan müşaviri zeki çiftçi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Bakanlık Müşaviri Özkan Poyraz  gibi pek çok önemli isim katıldı.

Gurur Tablosu

Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu toplantıyı açmasının ardından teşekkür konuşması yaptı. Kaptanoğlu teşekkür konuşmasında; “Bugün burada gurur tablosu var! İdareyle Deniz Ticaret Odasının içiçe oluşunun gururu... Bu tablo denizcilik sektörü dışında Türkiye'de hiçbir sektörde olmamıştır. Denizcilik Bakanlığı'nın isminin ve kadrolardaki görev değişimleirnin yaşanmasına rağmen hepsinin burada olması Türkiye'de bir ilktir. “ diyerek, yeni idari kadroya teşekkür etti ve  siyasi hayatlarında başarılar diledi.
 
Kaptanoğlu'nun konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan Mayıs ayı faaliyetlerini yapmış olduğu sunum ile katılımcılara aktardı.

Kalkavan konuşmasında Türk Loydu'nun 50. yılını hatırlatarak başarılarının devamını diledi.

Toplantı Meclis Başkanı'nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kadrolarına atanan isimleri takdim etmesi ile devam etti.

Aylık mizanın okunmasının ardından toplantıya katılan Emekli Amiral ve Uluslararası Hidrografi Örgütü (IHO) yeni direktörü Mustafa İpteş yeni görevi hakkında kısa bir bilgi sundu.

Meclis Başkanı'nın Bakan Binali Yıldırım'a “hoşgeldiniz” konuşmasının akabinde, Ulaştırma Bakanlığı'nın kadrosunda yer alan yeni isimlere hediyeleri takdim edildi.

Meclis üyelerinden ve sektör temsilcilerinden pek çok isim sırayla sektör sorunlarını dile getirdiler.

İkinci defa kürsüye gelen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan; Türk Loydunun 50. yılı gecesinde konuşma yapan Bakan Yıldırım'a konuşmasını hatırlatarak umarım burada da öyle güzel ve uzun bir konuşma  gerçekleştirirsiniz.” dedi.

"Yeşil reçeteye ihtiyacımız var"

"Bakanım burada konuşulan tüm konular vakıf, bu biizm için bir avantajdır. Biz de bu avantajı ciddi şekilde kullanıyoruz.” diyen Kalkavan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sektörde hasta olmayan neredeyse yok... Bu bizden kaynaklanan bir durum değil, ekonomik krize ilk düşen ama en son çıkan piyasalar biziz. Son dört yıla baktığımızda çok ciddi önlemler aldık; içki sigara kullanmıyoruz, vücutta yağ kalmadı. Geldiğimiz noktada çok emek verdiğinizi, teşvik ile verdiğiniz desteği biliyoruz.  Tersanelerimiz 5. bölgede değil ama deniz taşımacılığı beşinci bölgede...  Deniz taşımacılığımızda  Türkiye'ye sipariş verecek armatör sayısı o kadar az ki... İki sebepten kaynaklanıyor; finansman imkansızlığı ve piyasaların durumu.

Genelde dışarıdan sipariş alma durumumuz var ama başarı oranımız düşük. Hastalar burada  uzman doktor sizsiniz. Reçete yazılmaya başlandı ancak bize gelen katkı çok az. Bizim yeşil reçeteye ihtiyacımız var, yeşil reçeteyi yazacak olan da sizsiniz. “

Meclis üyelerinin konuşmaları ve sektör sorunlarının dile getirilmesi üzerine Bakan Binali Yıdlırım'ın yapmış olduğu konuşmanın ardından toplantı son buldu.

Editör: TE Bilişim