İKİNCİ KILAVUZLUK ÜCRETİ SORUNU YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜYOR

İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından İzmir körfezinde yaşanan ikinci kılavuzluk ücreti ile ilgili sorun hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yapılan başvuru olumlu sonuç verdi.

Bakan Binali Yıldırım, konu ile ilgili yönetmelik değişikliği yapılarak yakında yayımlanacağını bildirdi.

 İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Sektörde yaşanan son gelişmelerin ele alındığı ziyarette ayrıca, İzmir Limanı’ndaki son uygulamalarla ortaya çıkan ikinci kılavuzluk ücreti gündeme geldi.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Limanlar Yönetmeliği bakımından İzmir Limanı kılavuzluk hizmetleri ve demir yerleri ile ilgili son uygulama değişikliklerinin özellikle yaşanmakta olan navlun krizi döneminde gemi işleticilerine getireceği ilave maliyetler nedeniyle konuyu ilgili Bakanlık makamlarına ilettiklerini söyledi.



Öztürk ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve DENİZCİ bürokratlarının sorunu çok kısa sürede tespit edip, çözümünü sağladıkları için kendilerine teşekkür etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise sorunun seyir emniyetinden taviz vermeyecek şekilde çözüleceğini ve ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak çok yakında yayımlanacağını bildirdi.

Bilindiği üzere “İzmir Limanı Kılavuz Kaptan Alma ve Bırakma Mevkileri ve İkinci Kılavuzluk Ücreti” ile ilgili sorun daha önce DTO İzmir Şubesi tarafından gündeme getirilmiş ve soruna neden olan uygulama Bakanlık tarafından durdurulmuştu.

Editör: TE Bilişim