ALİAĞA- İZMİR (29.03.2012)- Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti. Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, Meclis Başkanı L.Özden Çokdeğer ve Oda yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Aliağa’da yapılacak olan Denizcilik sektör toplantısı öncesi ziyaret ettikleri Aliağa Belediyesi’nde başkan Turgut Oğuz ile Aliağa’nın denizcilik, liman ve ulaşım sektörlerini değerlendirdi.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Dologh ziyarette, Aliağa’nın denizcilikte öneminin giderek arttığını ancak sektörün sağlıklı gelişimi için ulaşım ve geri hizmet alanlarının iyi planlanması gerektiğini dile getirdi.  Dologh, “Aliağa’nın son yıllarda denizcilik ve bağlı sektörlerdeki yeni yatırımları ve hızlı büyümesi bölgenin ve sektörün gelişimine önemli katkı sağlıyor. Sektörümüzün sorunlarını tespit ederek bunlara kurumlarla işbirliği içinde çözümler bulmak istiyoruz.” Dedi.

Yapımına başlanan Kuzey Ege Çandarlı Limanının Doğu Akdeniz ve Karadeniz için çok önemli olduğunu kaydeden Dologh, “Kuzey Ege Limanı, doğu Akdeniz’deki en önemli aktarma limanı olacak. Ortadoğu ve Rusya, Kafkasya ve Asya’daki devletlere kadar büyük bir bölge için ticarette Türkiye’ye avantaj ve strateijk üstünlük sağlayacak” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da Aliağa’ya 2011’de 5 bine yakın geminin geldiğini ifade ederek, “Aliağa’nın gelişiminde deniz ticareti belirleyici rol oynuyor. Aliağa’nın özellikle deniz ticaretine bağlı hızlı gelişimi bölgemizde çağlıklı bir çevrede altyapı ve yerleşim ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Aliağa gibi sanayi ve ticaretin yoğun olduğu bölgelerde yerel yönetimler güçlendirilmeli ve kararlar yerelde alınabilmeli.” Dedi.

Ziyaretin sonunda Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, Başkan Oğuz’a “Türkiye’de Kabotaj” adlı kitabı hediye etti.
Editör: TE Bilişim