İMEAK DTO İZMİR ŞUBESİ YÖNETİMİ  ALİAĞALI DENİZCİLERLE BİRARAYA GELDİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Aliağa’da bulunan üyelerle biraraya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gemi Geri Dönüşüm sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek’i yeni taşındıkları dernek binasında ziyaret etti. Dernek Başkanı Şimşek, Gemi Geri Dönüşüm Sanayinin geçtiğimiz hafta yaşanan olumsuz hava koşullarından büyük oranda etkilendiğini belirterek, söküm için bekleyen gemilerden 3 tanesinin karaya oturduğunu söyledi. 

 İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Aliağa’da faaliyet gösteren üyelerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını, yönetim kurulu olarak Aliağa’ya büyük önem verdiklerini anlattı. 

“Nemport Limanı 500 bin TEU, Ege Gübre Limanı 1 milyon TEU toplam elleçleme kapasitesi ile birlikte, Nemrut Limanı’nın toplam kapasitesi 1 buçuk milyon TEU’dur.” diyen Öztürk, İzmir ve Aliağa limanlarında elleçlenen toplam konteyner miktarının 2008 yılında 895 bin TEU iken, 2012 yılında 1 milyon 100 bin TEU’ya çıkarak bölgede,  4 yılda yaklaşık % 25 artış sağlandığını ifade etti. 

Öztürk, ”Nemrut Limanları ve Aliağa bölgesinde yaşanan trafik yoğunluğu problemi, Nemrut Limanları ve Gemi Söküm Bölgesindeki karayolu satıh problemi, Nemrut Limanları ve Aliağa Bölgesiyle entegre bir demiryolu ve otoyol bağlantısının olmaması gibi sorunlar uzun yıllardır devam ediyor. Bölgenin sorunlarını yakından biliyoruz ve takip ediyoruz” diye konuştu.

Heyet, Gemi Geri Dönüşüm Sanayi ziyaretinin ardından bölgede faaliyet gösteren acentelerle biraraya geldi. Başkan Öztürk, Aliağa’da Sahil Sağlık, Gümrük Muhafaza ve Deniz polisini bir arada toplamak istediklerini ve bunun için çalıştıklarını ifade etti.  

Toplantıda ayrıca, gümrük sorunlarından mevzuat ve uygulamada karşılaşılan problemlere kadar birçok konu değerlendirildi.
 

Editör: TE Bilişim