İZMİR KÖRFEZİ ÇİÇEK AÇTI…

*İMEAK DTO İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “DTO İzmir Atatürk Kupası Yat Yarışları”, Karşıyaka Yelken Tesisleri’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. Yarışmada birinciliği Urla Yelken Kulübü kazandı.   

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü, Türkiye Yelken Federasyonu ve İzmir İl Yelken Temsilciliği katılımıyla düzenlenen “İMEAK DTO İzmir Şubesi Atatürk Kupası Optimist Takım Yarışları”, denizciliğe ve yelken sporuna gönül verenlerin katıldığı ödül töreni ile tamamlandı.

Karşıyaka Yelken Kulübü’nde düzenlenen törene, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç..Dr.Durmuş Ali Deveci ile öğretim üyeleri, denizcilik kuruluşlarının yöneticileri, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu ile denizseverler  katıldı. Yarışmaya, toplam 8 yelken kulübünden toplam 40 sporcu katıldı. Urla Yelken Kulübü (2. takım)nün birinci olduğu yarışmada Karşıyaka Yelken Kulübü ikinci, Urla Yelken Kulübü (1. takım) ise üçüncü oldu.  

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Körfezi’nde gerçekleşen ve iki gün süren yarışmaya katılan tüm yarışmacıların büyük mücadele verdiğini belirterek, gösterdikleri başarıdan dolayı kendilerine teşekkür etti

Yelken sporuna katılım arttıkça, denizleri tanıma ve sevme imkânının doğacağını, bilinçli denizcilerin yetişeceğini vurgulayan Öztürk, “Denizci Millet olmadan, Denizci Ülke olunmaz. Denizci millet olmanın temelinde önce denizleri kullanmak yatar. İzmir Körfezine baktığımızda çoğu zaman sadece yük ve konteyner gemilerinin olduğunu görüyorduk. Bu gemilerin yanına yelkenlileri eklemek amacıyla yola çıktık. Gelin bir kez daha Atamızın denizcilikle ilgili olarak bize hedef gösterdiği sözlerini hatırlayalım: En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı deniz ile çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz. Denizciliği Türk’ün milli Ülküsü Olarak Düşünmeli ve Onu Az Zamanda Başarmalıyız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim