Deniz Ticaret Odası,  Ergenekon ana davasında tanık sıfatıyla ifadesi alınan Serhat İnce tarafından gündeme getirilen, "Ortada Ergenekon diye bir örgüt varsa finansı konusunda mutlaka Deniz Ticaret Odası'nın payı vardır." iddiası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklaması şöyle: 
 
"Geçtiğimiz günlerde Ergenekon Davası soruşturması kapsamında mahkemeye ifade veren, Deniz Ticaret Odası tarafından 2003 yılında işten çıkarılmış olan Serhat İnce isimli şahsın, hiç bir temeli olmayan ve mesnedi bulunmayan bir iddiayı dile getirmesi bünyemizde hayret ve üzüntü ile karşılanmıştır.
 
Altını çizerek belirtmek isteriz ki; gerek denizde, gerek ise karada devamlı surette eksikliği hissedilen yetişmiş kalifiye personel ihtiyacımızın bir kısmını, deniz kuvvetlerimizden emekli olmuş veya ayrılmış bulunanlardan kadrolu ve bordrolu olarak istihdam etmek sureti ile karşıladığımız bir gerçektir. Bu şahıslar uzun yıllardan beri ticari gemilerimizde zabitan olarak istihdam edilmekte olup, aynı şekilde karada da kendilerinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanma imkanı değerlendirilmektedir. 
 
Serhat İnce isimli şahsın diğer iddiaları ile ilgili yorum yapmaktan ve cevap vermekten dahi hicap duyulmakta olup, söz konusu yalan iddianın yegane sebebinin, işten çıkarılmış olmasının yarattığı husumet ve kin duyguları olduğunu düşünüyoruz.
 
Tekrar belirtmekte fayda vardır ki, asılsız ve mesnetsiz iddiaların sahibi olan şahsın 9 yıl önce Deniz Ticaret Odası ile ilişkisi kesilmiş olup, halen aleyhinde kuruluşumuz tarafından açılmış olan dava bulunmaktadır."
 
Serhat İnce ne demişti?

Birinci Ergenekon Davası’nda tanık sıfatıyla dinlenen Serhat İnce ilginç iddialarda bulunmuştu. Tanık İnce, İkinci Ergenekon Davası’nda tutuksuz olarak yargılanan dönemin İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile Sedat Peker arasında menfaat birlikteliğinin bulunduğunu iddia ederek, "Alemde herkes Adil Serdar Saçan’ın Sedat Peker’e yol verdiğini bilir" demişti.
 
Bir dönem Deniz Ticaret Odası’nda çalıştığını belirten tanık İnce "Eğer Ergenekon örgütü araştırılacaksa Deniz Ticaret Odası mercek altına alınmalıdır. Emekli generaller, paşalar Deniz Ticaret Odası’nda istihdam ediliyor" şeklinde iddialarda bulunmuştu.
 

Editör: TE Bilişim