Bosphorus Gemi Acentesinin yabancı gemilere gönderdiği VTS Operatörleri ve Kılavuz Kaptanları "güvensiz" gösteren telex mesajına Meclis Başkanı Erol Yücel sert tepki gösterdi.

Bosphorus Gemi Acventası Operasyon Müdürü Kaptan Uluç Gülsoy imzasıyla gönderilen telex mesajında Kılavuz Kaptanlar sahabet giriş ile VTS operatörleri arasındaki "TÜRKÇE" konuşmaların yanlış olabileceğini söyleyerek konuyu kendi dillerinde teyit edilmesini söylemesi Denizcilik camiasında infiale yol açtı.

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel DenizHaber.Com'a yaptığı özel açıklamada acentenin gönderdiği telex mesajının çok çirkin olduğunu söyleyerek şunları kaydetti. "Deniz Ticaret Odası olarak Bosphorus Gemi Acentesinin gönderdiği telex mesajının çok çirkin buluyoruz. VTS operatörleri Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bir mekanizmadır. Türk Boğazlarında otorite olan KEGKİ personeline uluslararası arenada sıkıntıya sokacak bu tür ifadelerin kullanılması çok ayıp hatta çok çirkin bir olaydır. Deniz Ticaret Odası olarak ilk Meclis toplantısında konu gündeme alınacak ve gereken ne ise yapılacaktır" dedi.

Kılavuz Kaptanlar hizmet verdiği ülkede yabancı gemilere çıkan o ülkenin temsilcisi olduğunu söyleyen DTO Meclis Başkanı Erol Yücel "Bir ülkenin temsilcisine güvensiz demek o ülkeye hakeret etmekle eş değer taşır. Bu hareketi bir Türk acentesinin yapması ise işi daha vahim noktalara sürüklemektedir" ifadesini kullandı.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim