“DTO binası seçim yeri için uygun değil”

İMEAK Deniz Ticaret Odası başkan adaylarından Kapt. Salih Zeki Çakır, seçim tarihi ve yerinin bir an önce açıklanmasını talep ederek, “Eğer, oy kullanılacak mekan olarak DTO binası seçilirse, büyük bir kargaşa ve izdihama neden olunur ve bu da kaos sonucunu getirir” dedi.

47 SANDIK VE 47 KABİNİ ORAYA NASIL SIĞDIRACAKSINIZ?


Seçimin muhtemelen DTO binasında yapılacağı duyumları aldığını belirten Çakır, “Geçmiş dönemdeki seçimde de büyük bir kargaşa yaşanmıştı. Hala tarih ve mekanın açıklanmamasının nedeni, mevcut yönetimin baskın bir seçim yapma isteği olabilir. Çünkü, seçim öncelerinde mevcut yönetimler bir adım öndedir ve bunu kullanmak isteyeceklerdir. Yüksek katılımlı bir seçim olmasını bekliyoruz. DTO Meclis Salonu 170 kişi oturma kapasiteli, buraya 47 sandığı ve 47 kabini nasıl koyacaksınız? Bazı sandıklardaki üye sayısı 1.000 kişiye yaklaşıyor. DTO binası en fazla 100 araç kapasiteli, hele bir de havanın kötü olduğunu düşünün? İzdiham kaçınılmaz olur.  Spor salonu, kongre merkezi gibi bir mekan seçilmeli. Geçen dönemdeki yapılanı gözümüzün önüne getiriyoruz. Arı kovanı gibi sandıkları yan yana koymuşlardı. Seçimin burada yapılma ısrarını art niyet olarak değerlendirmemek mümkün değil. İnsanların gelmemesini, oy kullanmak için gelenlerin de bedel ödemesini istedikleri akla geliyor. Seçimin odada yapılma ısrarı art niyettir” diye konuştu.

BAZI MESLEK KOMİTELERİ KAYDIRILMIŞ


Seçim tarihinin de netleşmesini beklediklerini ifade eden Kapt. Salih Zeki Çakır, “Yönetmeliğe göre önce şubelerde seçimlerin tamamlanması gerekir.  Tarihin Ocak ayı olağan genel kurulunda açıklandığı gibi 15-30 Mart tarihleri arasında yapılmasını bekliyoruz.

Öte yandan son anda bazı meslek komitelerinin yerlerinin değiştiğini gözlemledik: Kum çıkartma faaliyetlerinde bulunanlar, Akdeniz içi genel yük gemi taşımacılığı, kimyasal tanker taşımacılığı, puantajlama faaliyetleri, LNG ve LPG tanker taşımacalığı, atık alım tankeri taşımacılığı meslek komiteleri  iptal edilip, diğer komitelere dağıtılmış. Bunun da bir dizayn olduğunu düşünüyorum. Bazı meslek komiteleri, ait olmayan komitelerin altında gösterilecek. Yaptıkları işle alakasız meslek komitelerinde göstermek gibi bir zorlama var. Bu genel bir şikayettir.  Seçilme telaşından yapılmış ince bir dizayn olarak nitelendiriyorum. Eldeki imkanların seçmenin aleyhine kullanılması çabalarını gözlemliyoruz. Bu oyunu seçmenimiz bozacak ve odasına sahip çıkacaktır. Çok katılımlı bir seçim bekliyoruz. Hedefimiz, Güçlü Oda, Güçlü Denizcilik” açıklamasını yaptı.
Editör: TE Bilişim