Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, Samsun Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Samsun Dragon Bot Yarışları'nda tüm yarışmaların, kendi ekiplerini kuran özel şirketlere, kamu kurumlarına, eğitim kurumlarına, tüm sosyal gruplara ve sivil toplum kuruluşlarına açık olacağı belirtildi.
 
Dragon Bot yarışmalarının günümüzde çok yoğun bir şekilde yarışma, eğlence ve gösteri amaçlı düzenlendiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
 
"İlimizde düzenlenecek yarışmada takımlar 16 kürekçi + 1 davulcu olmak üzere 17 kişiden oluşacaktır. Katılımcılar sadece erkek veya bayan takımları kurabilecekleri gibi, arzu ettikleri takdirde karma takımlar da oluşturabilirler. Her takımın 5 yedek yarışmacı hakkı vardır. Kilo, boy ve yaş farkı önemli değildir. Önemli olan takımın senkron içerisinde kürek çekmesidir. Yarışlar ve antrenmanlar esnasında takımlarda, organizasyon tarafından sağlanacak birer profesyonel dümenci görev alır. Dragon Bot yarışı daha önce kürek çekmemiş kişilerin bile rahatlıkla katılabileceği bir spor dalıdır. Sportif olarak ve eğlence amaçlı hem seyri, hem de yapılması zevkli bir spor olarak dünyanın en hızlı büyüyen sportif branşlarındandır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, 6 Mayıs 2012 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve Kurtuluş Yolu liman içerisinde düzenlenecek olan yarışlar nedeni ile, etkinlik alanında gün içerisinde şovlar, konser ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek olup, program final yarışları ve kupa töreni ile sona erecektir. Tüm sporseverlerimiz davetlidir. Yarışmaya katılmak ve yarışma hakkında daha fazla bilgi almak isteyen sporseverler, yarışma ile ilgili bilgilere Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün www.samsun-gsim.gov.tr adresindeki web sitesinden ulaşabilirler."
 
Editör: TE Bilişim