DP World 5 önemli liman operatörüyle bir araya geldi

DB Dubaiport Limanı’nın sahibi olan DP World, toplumda çevre bilincini teşvik etmek için dünyanın beş önemli liman operatörüyle bir araya geldi.

Toplumda çevre bilincini teşvik etmek ve sürdürebilir bir değişimi gerçekleştirmek üzere, dünyanın en büyük 5 liman operatörü olan DP World, Hutchinson Port Holdings Limited, APM Terminals, PSA International ve Shanghai International Port Group ile Rotterdam Liman Amirliği’nden oluşan denizcilik endüstrisi devleri bir araya geldi.

Liman devleri, ‘Go Green’ girişimi kapsamında işbirliği kararı aldı. 14-21 Eylül 2015 tarihleri arasında ve üç ana tema altına gerçekleştirilecek etkinliklerle dünyanın en büyük liman operatörleri çevre için güçlerini birleştirecek.

ÜÇ ANA TEMA

Kampanya üç ana tema çerçevesinde yürütülecek. Bunlar; geri dönüşüm ve yeniden kullanım, endüstri devlerinin iş çevrelerindeki topluluklar ve iklim değişikliği. İnisiyatife katılan liman operatörleri, küresel çevre bilinci yaratmak için, aktiviteler organize edecek. Kampanyayla, çevrenin iyileştirilmesi konusunda yerel partnerlerin belirlenmesi hedefleniyor. Düzenlenecek etkinlikler arasında yeşil alanların yaratılması ve düzenlenmesi, eğitim programlarının başlatılması, atık geri dönüşümü ile ilgili önlemlerin alınması ve toplumla etkileşim de sayılabilir.

ÇEVRE HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

DP World Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmet Bin Sulayem, “Çevreyi korumak her birimizin sorumluluğudur ve güçlerimizi birleştirmemiz bu inisiyatifin dünya çapında daha büyük etki yapmasını sağlayacaktır. Uluslararası çabaların başarılı olabilmesi için ortaklıklar yapmak gerekir ve hepimiz bir araya gelerek iş yaptığımız ülkelerin toplumları içerisinde sürdürülebilir bir fark yaratabiliriz. Davranış değişimi, inovasyon ve yeni teknolojiler yardımıyla eko-sistemimize odaklanarak, sanayinin, gezegenimizin iyiliği için çok büyük katkıları ortaya koyabileceğine inanıyorum. Bu kampanya liman operatörleri için bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim