4 Aydır Mağusa'da Mahsurlar!

Gündem Kıbrıs'ta yer alan haber gör;  Motor arızası nedeniyle Gazimağusa Limanı’na demirleyen geminin mürettebatı ve kaptanı 4 aydır çile çektiklerini belirterek imdat çağrısı yaptı.

Gazimağusa Limanı’nda bulunan Orsa isimli Togo bandıralı gemide kelimenin tam anlamı ile insanlık dramı yaşanıyor. İçerisindeki 4 tane mürettebatı ile 4 ay önce İstanbul’dan Gazimağusa Limanına demirleyen kaptan Recep Kazımov, geminin makinesinin bozulmasının ardından mürettebatı ile beraber mahsur kaldı

Gemi 4 aydır tamir edilmezken, kaptan Kazımov ve mürettebatı, geminin armatörünün acenteye olan borçlarını ödememesi ve armatörün kendilerine olan maaşlarını ödememesinden dolayı Gazimağusa Limanı’nda bekleyen gemi içerisinde oldukça zorlu günler geçiriyorlar.

Mürettebatı göndermelerini söyledim

Diyalog muhabirine 4 aydır yaşadıkları çileyi aktaran geminin Azerbaycan uyruklu kaptanı Recep Kazımov, 19 Mart 2015 tarihinde Orsa isimli Togo bandıralı gemi ile beraberinde 4 mürettebatla birlikte Gazimağusa Limanı’na geldiklerini söyledi. Geminin makinesinin arızalandığını söyleyen Kazımov, personelinin uçakla geri gönderilmesini ve mağdur edilmemesini acenteden talep ettiğini ancak bunun kabul edilmediğini anlattı.

20 Nisan’dan sonra tek kuruş vermediler

Geminin tamiratının yapılmadığını belirten Kazımow, gemi armatörünün 4 aydan beri kendilerine maaş ödemediğini söyledi. Gemi acentesi olan Sabah Shipping’in de 20 Nisan tarihine kadar kendilerine toplam 400 TL yemek parası gönderdiğini belirten Kazımov, acentenin armatörden alacağını temin edememesi ve kendisine ulaşamaması nedeni ile o tarihten sonra yemek parasını da kestiğini ifade etti. Hem gemi acentesinin Mersin’deki şubesine hem de armatöre ulaşamadığını anlatan Kazımov, gemi de çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

İyi insanların yardımları ile hayata tutunuyoruz

Yiyeceklerinin bittiğini, gıda alacak paraları olmadığını, içecek sularının kalmadığını ve kullanma sularının dahi olmadığını belirten Kazımov, 1 haftadır banyo dahi yapacak su bulamadıklarını ifade etti. Sabah Shipping’in buradaki yetkilisinin kendilerine insani olarak yardım ettiğini belirten Kazımov, Liman başkanının da kendilerine yardım ettiğini ve bunun dışında yardımsever bazı insanların bugüne kadar kendilerine gıda yardımı yaptığını ifade etti.

İnsanlık henüz ölmemiş

“İyi insanların halen daha var olduğunu görmek güzel” diyen Azeri uyruklu kaptan, ancak bu durumun daha fazla devam edemeyeceğini söyledi. Armatörlerinden kendisinin 15 bin dolar alacağının bulunduğunu anlatan Kazımov, 4 mürettebatınında armatörden toplamda 45 bin Dolar alacağı olduğunu dile getirdi.

Armatöre ulaşamıyorlar

Gemi acentesinin, Türkiye’de bulunan Orhan Boyraz isimli armatörden alacağını tahsil edemediği ve konu şahsa bir türlü ulaşamadığı için kendilerinin mağdur olduğunu belirten Kazımov, kendisinin de armatörlerine ulaşamadığını ayrıca Mersin’de bulunan gemi acentesini aradığı zaman telefonlarına kimsenin cevap vermediğini söyledi. Seslerini duyurmak istediklerini belirten Kazımov, kendilerine acilen yardım edilip mağduriyetlerini bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim