Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) 2011-2012 Genel Kurul Toplantısı bu sene ki dönem başkanlığını gerçekleştirecek olan İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirdi.

9 Ekim 2011 Pazar günü saat 14.00 da İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yeterli çoğunluğu sağlayarak DÖDER Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hemen okunmasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. Mühittin YILMAZ konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında yeni yönetime başarılar dileyen dekan ,öğrencilere her zaman destek olacaklarını belirtti. Genel Kurul Toplantısı Türk Loydu temsilcisi ve Gemi Mühendisleri Odası’nın katılımcılarının konuşmaları ile devam etti.

Gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında yönetim kurulu ile birlikte oylamaya sunulan ve oy çokluğuyla Denizcilik Öğrenciler Derneği’nin yönetimi belirlendi. Dönem başkanlığını alan İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hasan HALİLOĞLU konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Konuşmasında şu sözlere yer verdi;


Sayın Müsteşarım;
Sayın İstanbul Bölge Müdürüm,
Sayın Dekanım,
Sayın Türk Loydu Başkanım,
Sayın Gemi Mühendisleri Odası Başkanım,
Saygı değer hocalarım ve sevgili öğrenci arkadaşlarım,
Denizci Öğrenciler Derneğinin Olağan Genel Kuruluna hepiniz hoş geldiniz. Bugün derneğimiz yeni bir başlangıç yaparken, Denizci Öğrenciler Derneğinin Kuruluş amacı olan denizcilik eğitimi gören öğrencilerin birliğini ve Müsteşarlığımız ile Denizcilik sektörünün yetkilerinin desteğini görerek yola devam ediyor olması, bizleri bu seneye başlarken umutla doldurmaktadır.
 
Denizci Öğrenciler Derneği, 1999 yılından bugünümüze kadar denizcilik öğrencileri arasında ki birliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı sağlamış, bu sürede 13 Denizkızı kongresi, 20’ye yakın seminer ve panel, 50’ den fazla delegasyon toplantısı gerçekleştirmiştir. 2010 yılında ise İstanbul 2010 Avrupa Kültür başkenti ajansına sunulan 600’u aşkın denizcilik projesi arasından seçilen 5 denizcilik projesinden birisine sahip olmuş ve 5 kıtadan 400 yabancı ve Türk denizcilik öğrencilerinin katılımı ile Uluslar arası Denizkızı kongresini gerçekleştirmiştir. Denizkızı kongreleri ile 1300’un üzerinde öğrenciye, delegasyonlar, paneller, seminerler ve Türkiye turnemiz kapsamında 4000’in üzerinde ki denizcilik eğitimi gören öğrenciye ulaşmıştır. Bu rakamlar bile derneğimizin amacına ulaştığının göstergeleridir.
 
13 yılın sonunda Derneğimiz öğrencilerin sorunları dile getiren ve çözümlerin bulunması için taleplerde bulunan bir sivil toplum örgütü olma konusunda bir hayli mesafe kat etmiş bulunmaktadır. Sivil toplum örgütü olarak bünyemizde bulunan Lise, Meslek Yüksek Okulu ve Lisans öğrencilerinin hangisinin sorunu varsa ilgilenmek ve çözüm aramak derneğimizin sorumluluğudur. Bundan sonra ki dönemlerde de,  derneğimize üye bulunan okulların öğrencilerinin veya bundan sonra katılacak okulların öğrencilerinin haklarını korumak ve sorunlarının çözüm bulması için çalışacağız. Bu sorunların üzerine giderken ki amacımız kutuplar ve sorunlar yaratmak değildir. Denizci Öğrenciler Derneğinin misyonu bütün denizcilik öğrencilerini bir ara toplamaktır ve kapımız herkese açıktır.
 
Bu başarıları yakalarken, derneğimizin başkanları ve yönetimlerinde bulunan bütün abi, abla ve arkadaşlarımızın hepsinin öğrenci iken bunları başardığının altını çizmek isterim. Derneğimiz faaliyetleri çerçevesinde bu zaman kadar biz öğrencilere maddi ve manevi desteğini sunan; Denizcilik Müsteşarlığımıza, İMEAK Deniz Ticaret Odamıza, İstanbul Deniz Otobüslerine, Denizcilik ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimize, Hocalarımıza, Basına teşekkürü bir borç biliriz.
 
Bu sene çalışmalarımıza başlarken, bizlere devredilen bayrağı ileriye taşımak ve Denizcilik öğrencilerinin birlik içinde faaliyetlerini sürdürmesini sağlamak olacaktır. Bugün buraya gelerek bizleri yalız bırakmayan bütün dernek üyesi öğrencilerimize, Müsteşarımıza, Bölge müdürümüze, dekanıma, Türk Loydu başkanıma, Gemi mühendisleri Odası başkanıma teşekkür ederim

Pruvanız neta rüzgârınız kolayınıza olsun.

 

Editör: TE Bilişim