BAKAN UNAKITAN, DENİZCİLERİ SEVİNDİRDİ...

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri(İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi ile ilgili Rekabet Kurulu’nun kararını dikkate almayacakları yönündeki açıklamalarını olumlu bulduğunu söyledi.

Rekabet Kurulu’nun, ‘denizciler dışındakiler liman ihalesine katılabilir’ şeklindeki tavsiye kararının özelleştirmenin önünü tıkayacağına dikkat çeken Dologh, Bakan Unakıtan’ın “Deniz acenteleri ya da line sahipleri bu ihaleye giremez derlerse ne olur? İşte ben buna ‘bu arkadaşlar da ihaleye girer diyeceğim, o şekilde karar çıkartacağım’ sözlerinin denizciler arasında sevinç yarattığını vurguladı.

Dologh, “Alınan bu tür yanlış kararlar sonucunda kaybeden yine İzmir olacaktı. Ancak, Bakan Unakıtan tarafından hatanın farkedilmesi ve bu yönde önlem alınması bizleri umutlandırdı. Şimdi İzmir için birlik olma zamanı. İzmirlilerin bu Casino Siteleri fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. İhalenin; İzmir sanayicisi, İzmir tüccarı,İzmir esnafı, İzmir denizcisi ve Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde olduğu konsorsiyumda kalması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak:Nuran Can

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim