Dokuz Eylül’de amatör denizci ve yat kaptanı yetiştirme kursları



DOKUZ Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün ‘Amatör
Denizci ve Yat Kaptanı Yetiştirme Kursu’nda 33’üncü dönem, 20 Şubat-15 Mayıs
tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıtların, enstitünün yanı sıra
‘www.deu.edu.tr/dbte’ internet adresinden de yapılabileceği belirtildi.
Ücretlerin, 180-340 YTL arasında değiştiği bildirildi.


Bu konuda Öğr.Gör. Uzak Yol Kaptanı Celal ÜSTÜNBAŞ imzasıyla yayınlanan duyuru şöyle:

Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından açılmakta olan “AMATÖR DENİZCİ ve YAT KAPTANI YETİŞTİRME KURSU” 33. Dönemi 20 ŞUBAT – 15 MAYIS 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 1988 yılından bu yana devam eden kurslara 1907 kursiyer katılmıştır.

Gördüğü yoğun ilgi ile devam eden kurslarda; “Gemicilik, Can Kurtarma, Yelken, Navigasyon, Meteoroloji, Gemi Makinaları, Deniz Hukuku, Telsiz, İlkyardım, Denizde yangın” konularında gerekli eğitim verilecek, Gemi idaresi ve yelken bölümlerinin denizde uygulaması yapılacaktır.

Amatör Denizcilik genel kültürünün geliştirilmesi amacını da taşıyan kursta; Denizel çevre, Sualtı Arkeolojisi, Deniz Bitkileri, Deniz Memelileri, Cansız deniz kaynakları başlıklarında seminerler sunulacaktır.

Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara Üniversitemizin sertifikası verilmektedir. Kursiyerler almış oldukları eğitim ışığında, Denizcilik Müsteşarlığı’na bağlı Liman Başkanlıklarının veya Amatör Denizcilik Federasyonu’nun açtığı sınavlara girip, "AMATÖR DENİZCİ BELGESİ” ve " TAHDİTLİ DENİZ TELSİZ TELEFON " ehliyetlerini alabilirler. Amatör Denizci Belgesi olup, deniz hizmetini tamamlamış olanlar "YAT KAPTANI" ehliyeti sınavına girmek için, Denizcilik Müsteşarlığına müracaat edeceklerdir.

Kurs kayıtları; 12 ŞUBAT 2007 Pazartesi günü, Enstitü’de kurulacak olan kayıt masasında başlamıştır. Aşağıda verilen web sitelerinde elektronik ortamda kayıt yaptırmak da mümkündür.

Dersler Salı ve Perşembe günleri 18.30 - 21.00 saatleri arasında Enstitü salonlarında gerçekleştirilecektir. Kayıt sırasında Üniversite öğrencilerinden 180.00 YTL, Üniversite personeli ve Piri Reis Denizcilik Derneği üyelerinden 260.00 YTL ve diğer katılımcılardan 340.00 YTL kayıt ücreti alınacaktır. Arzu edenler iki taksit olarak yatırabilirler.

Ayrıca; Enstitü ve Piri Reis Denizcilik Derneği’nin işbirliği ile açılan “GEMİ MODELCİLİĞİ KURSU” 16.Dönemi de 20 ŞUBAT ta eğitime başlayacaktır.

Piri Reis Denizcilik Derneği’nin kuruluş amaçları içinde bulunan “Denizcilik kültürünün ve sanatının geliştirilip, öğretilmesi” çalışmasının ilk bölümünü oluşturan “GEMİ MODELCİLİĞİ KURSU” İzmir’de bir ilki Deniz, Doğa ve Sanat severlere yaşatmaktadır.

Kurs İnciraltı’nda bulunan Enstitü binasında yapılmaktadır. Her isteyenin katılabilmesi için kurs takvimi iki gurup halinde planlanmıştır. Eğitim haftada iki gün ve altı hafta sürelidir.

A Gurubu : Saat 14.00 / 17.00, Salı ve Perşembe,

B Gurubu : Saat 18.00 / 21.00, Salı ve Perşembe,

Kurs ücreti; Piri Reis Denizcilik Derneği üyeleri, Enstitü personeli ve öğrenciler için 75 YTL, diğer katılımcılar için 100 YTL dır. Kursa ikinci kez katılanlar için 50 YTL dır.

Tüm deniz ve doğa severleri bu özellikli eğitimlerimize bekliyoruz. Her iki kursun detay bilgilerini ve kayıtlarını, aşağıda verilen web sitelerinden yaptırılabilir.

Adres: Dokuz Eylül Üniversitesi

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü

Bakü bulvarı no: 100 İnciraltı - İZMİR

 
Tel.   : 232.278 55 65 - 278 52 72  / 148  veya   279 81 11   

Fax: 232.278 50 82

e-posta : [email protected]

www.deu.edu.tr/dbte                www.prdd.org

DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim