Dokuz Eylül Deniz İşletmeciliği Yüksek Okulu Denizcilik Fakültesi oluyor

Denizcilik Fakültesi olması beklenen Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu Müdürü Prof Dr . Güldem Cerit , okula olan ilgideki sürekli artışın toplam sevgi , azim ve çabanın ürünü olduğunu belirtti .

Denizciliğin yüksek disiplinli ve bilimin en son gelişmelerini hızla uygulamaya alan ulusal ve uluslararası bir bilgi ve beceri birikimini zorunlu kıldığı gibi , üstün mesleki ve insani vasıfları da gerektiren bir örf , adet , gelenek mesleği olduğunu belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu Müdürü Prof . Dr . Güldem Cerit , Denizcilik Fakültesi olarak yeni bir kimlik kazanmaktan büyük onur duyacaklarını belirterek şöyle devam etti ;

" Bayanlar her meslekte olduğu gibi denizcilikte de fevkalade başarılı olmakta ve aranılan elemanlar olarak değerlendirilmektedirler . Büyük Atatürk' ün kadın haklarındaki öncülüğünden nasibini almış bir Türk kadını olarak, ben de bu şerefli camiaya kabul edilmiş olmanın onuruyla, beni denizcilik yoluna alanlara ve bu yolda beni destekleyenlere layık olmaya çalışarak , büyük bir mutlulukla ömrümün sonuna kadar hizmet verme gayreti içindeyim .

"Denize segiyle bağlandım"

Denize büyük sevgiyle bağlandığını belirten Güldem Cerit , denizin yaşama bağlılığımı sürdüren ve arttıran bir unsur olduğunu işaret ederek sözlerine şöyle devam etti :

"Ancak denizcilik alanına dahil oluşum otuzdokuz yaşımda gerçekleşti . ODTÜ Kimya Mühendisliği mezunuyum . Metin Uslu AŞ ve Yaşar Holding ' de toplam dokuz yıl mühendislik ve pazarlama alanlarında sorumluluklar üstlendim . Özel sektördeki görevlerime paralel olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı ' nda Yüksek Lisans ve Doktora ' mı tamamladım . Doktora süreci insanı eğitim ve bilim yoluna yaklaştırıyor . Danışmanım Prof . Dr . Ömer Baybars Tek ' in üniversiteye katılma önerisini onurla kabul ettim ve 1993 yılında Yüksekokulumuzun ilk kadrolu öğretim üyesi olarak hem hocalığa , hem de denizciliğe ilk adımımı atmış oldum . Daha sonra Doçentliğimi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Anabilim Dalı ' nda aldım."

Dünyada ve ülkemizde denizcilik eğitimi oldukça köklü bir geçmişe sahip olmakla beraber , üniversitelerimizde denizcilik eğitiminin başlangıcı 1980' ler olarak görülüyor. Üniversitemizin 1982 ' deki kuruluş gerekçesinde Yüksekokulumuzun da kurulması yer almakta ve Yüksekokulumuz 1988 ' de eğitime başladı . Bu yıl Yirminci yılımızı kutladık . Bizler Yüksekokulumuzun kuruluşunu, ilkelerini ve çerçevesini belirleyen tüm kurucularımıza , yöneticilerimize , emeği geçen tüm kurum ve kuruluşların temsilcilerine , tüm hocalarımız ile Dokuz Eylül Üniversitesi ailesine sonsuz şükran duymaktayız . Fevkalade idealist ve fedakar akademik ve idari kadromuzla bilimsel , eğitsel , sektörel , sosyal ve kültürel görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz".

"En büyük mutluluğumuz tüm programlarımızdaki öğrencilerimizin ve hatta öğrenci velilerimizin bu çabalarımıza sağladığı aktif destektir . Dünyada denizcilik bilimi ve eğitiminde farklı ve saygın bir konumda olduğumuzu söyleyebiliriz . Sektörde güçleniyoruz Uluslararası bir sektör olan denizcilikte içinde yer aldığımız uluslararası kurumlardaki varlığımızı gitgide daha güçlü olarak sürdürerek , denizciliğimizin ulusal ilgi ve çıkarlarını en üst düzeyde tutmak için tüm görevleri üstleniyoruz . İdari ve Askeri deniz ve denizcilik kurumlarımız , denizcilik sektörümüz ve sivil toplum örgütlerimizle ilişkilerimiz gözbebeğimiz gibi koruduğumuz en değerli Zenginliklerimizin arasındadır . Yüksekokulumuza olan teveccühteki sürekli artış bu toplam sevgi , azim ve çabanın ürünüdür . Dünyada ve ülkemizde denizcilik eğitimi köklü bir geçmişe sahip olmakla beraber , üniversitelerimizde denizcilik eğitiminin başlangıcı 1980' ler olarak görülüyor . Üniversitemizin 1982 ' deki kuruluş gerekçesinde Yüksekokulumuzun da kurulması yer almakta ve Yüksekokulumuz 1988 ' de eğitime başladı . Bizler Yüksekokulumuzun kuruluşunu , ilkelerini ve çerçevesini belirleyen tüm kurucularımıza , yöneticilerimize , emeği geçen tüm kurum ve kuruluşların temsilcilerine , tüm hocalarımız ile Dokuz Eylül Üniversitesi ailesine sonsuz şükran duymaktayız . Küresel bağlamda denizcilik bili mi ve eğitiminde farklı ve saygın bir konumda olduğumuzu söyleyebiliriz . Uluslararası bir sektör olan denizcilikte içinde yer aldığımız uluslararası kurumlardaki varlığımızı gitgide daha güçlü olarak sürdürerek , denizciliğimizin ulusal ilgi ve çıkarlarını en üst düzeyde tutmak için tüm görevleri üstleniyoruz . İdari ve askeri deniz ve denizcilik kurumlarımız , denizcilik sektörümüz ve sivil toplum örgütlerimizle ilişkilerimiz gözbebeğimiz gibi koruduğumuz en değerli zenginliklerimizin arasındadır . Yüksekokulumuza olan ilgideki sürekli artış bu toplam sevgi , azim ve çabanın ürünüdür . Türkiye gemi inşa sanayiinde değerli bir birikime ulaşmış ve ülkemiz dünyamn önde gelen gemi kısacı ülkeleri arasına girmiştir . Bir eğitim kurumunun temsilcileri olarak bu alanda da bizlere bir görev düşerse daima hizmete hazır olduğumuzu belirtmek isteriz . Büyük Atatürk ' ün denizcilikteki önderliği denizci bir ülke olmamız yolunda bizlere daima ışık tutmaktadır . Okulumuza gösterilen ilgi ve sevgiye layık olabilmek için de daima yeni hizmetler , yeni eğitim programları ve yeni açılımlar yaratmayı bir görev bildik .

"İzmirli olmak bir yaşamdır"

"Dünyanın en güzel şehri İstanbul olsa da, İzmir bizim aşkımız . İzmir'de yaşamak , İzmirli olmak başlı başına bir mutluluk , bir yaşamdır . "

Referans Gazetesi

Editör: TE Bilişim