DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 201 DENİZCİ MEZUN VERDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 2015-2016 öğretim yılı mezuniyet töreni Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Fakülte bu yıl 201 öğrenciyi mezun etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin 2015-2016 öğretim yılı mezuniyet töreni 23 Haziran 2016 günü Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törende Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy ile gerçekleştirdiği uluslararası ortak lisans programı kapsamında Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ortak diploma programı ilk mezunu olan Ali ŞENGÜL de belgesini aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2015-2016 öğretim yılında Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden 118, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 50, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden 32 ve Uluslararası Ortak Lisans Programı kapsamında 1 olmak üzere toplam 201 öğrenciyi mezun etti.

Törene, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Güven DURAN, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz AŞKIN, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kpt. Savaş ERCAN, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim kurulu ve Tören Onur Konuğu Kenan YALAVAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Osman BİLGİN, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik camiasının önde gelen firmalarının yöneticileri katıldı.

Törende ilk olarak Fakülte Birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu Necdet ERİŞ konuştu. ERİŞ’in konuşmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Osman BİLGİN mezunlara öğütlerle dolu olan konuşmasını gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT konuşmasına fakülte bünyesindeki eğitim öğretime katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileterek başladı. Mezunlara yönelik olarak bazı öğütler veren Dekan Prof. Dr. CERİT, denizciliğin ona katılan herkes için başlı başına bir eğitim alanı olduğunu dile getirdi. Asli görevlerinin denizci ülke, denizci millet ülküsünü gerçekleştirmek ve denizcilik biliminin yolundan gitmek olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. CERİT, bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi olarak 24. mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini ve toplam mezun sayılarının 2125’e ulaştığını bildirdi. Fakülte bünyesinde Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Lojistik Yönetimi Bölümü olarak dört bölüm bulunduğunu ve bu 4 bölüm, 1246 lisans ve 220 lisansüstü öğrencisi ile bölüm ve öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük Denizcilik Fakültesi olduklarının altını çizen Dekan Prof. Dr. CERİT, tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

GEMİMO başkanı Feramuz AŞKIN konuşmasında, mezunlara yönelik olarak, sektörün tüm iş kollarında istihdam edilebilecek olan mezunlara kariyer yollarında başarılar dileyerek, onların yetişmesinde büyük katkısı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin tüm hocalarına ve idari personeline teşekkürlerini iletti.



Daha sonra kürsüye çıkan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kpt. Savaş ERCAN mezunlara meslek hayatlarında başarılar dilerken, onlara her zaman çalışkan olmaları gerektiğini öğütledi. Kpt. ERCAN tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.



Ardından söz alan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Tören Onur Konuğu Kenan YALAVAÇ, aynı duyguları yıllar önce kendisinin de yaşadığını ve bugün de aynı heyecanı duyumsamanın verdiği mutluluğu anlattığı konuşmasında mezunların sektördeki başarılarına değindi. Bu okulun mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirten YALAVAÇ, tüm katılımcılara teşekkür etti.
T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Güven DURAN sözlerine mezunlara öğütler vererek başlayarak, Denizcilik Fakültesi’nin sektör için önemli bireyler ve ülkemiz için iyi yurttaşlar yetiştiren bir kurum olduğunu dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi.


Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN,  Dokuz Eylül Üniversitesi’nin birçok özelliği olduğunu ancak denizci üniversite olma özelliğinin her zaman öne çıktığını belirtti. Denizcilik Fakültesi’nin ülkede denizcilik eğitimi veren kurumların başlıcaları arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. FÜZÜN, mezunlara adalet, çalışkanlık ve hoşgörü duygularını hiçbir zaman yitirmemeleri gerektiğini, Atatürk’ün temel ilkelerine sürekli bağlı kalmayı, bu bağlılığın gereği olarak barışçı olmayı, devrimci olmayı ve daima gelişimden yana olmayı, demokratik laik hukuk devletine ilelebet sahip çıkmayı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yaşatma azmini asla kaybetmemeyi öğütlerken mezunlara sonsuz başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. FÜZÜN, mezunların gelişmesindeki katkıları sebebiyle ailelerine ve Denizcilik Fakültesi’nin mensuplarına teşekkür ederek sözlerine son verdi.


Ardından dereceye giren öğrencilere belge ve armağanlarının verilmesine geçildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Birincisi Gemi Makineleri İşletme Mühendisi Necdet ERİŞ, ikincisi Deniz İşletmecisi Demir Ali AKYAR, üçüncüsü Deniz İşletmecisi İpek ŞAHİN oldu. Fakültede dereceye giren ilk üç öğrenciye Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN tarafından plaket ve armağanlarının verilmesinin ardından bölümlerde ilk üç dereceye giren öğrencilere Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Arkas Holding, GEMİMO, DEFMED (DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği), GİSBİR, Deniz Nakliyecileri Derneği, Nemtaş Denizcilik, MEDLOG Gemicilik, İNCE Denizcilik ve Düzgit Gemi Yönetimi İşletmesi temsilcileri armağanlarını verdiler.



2014-2015 döneminde bölümlerden ilk üç derece ile mezun olan öğrenciler aşağıdaki gibi sıralandı:

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü
  • Bölüm Birincisi Deniz İşletmecisi Demir Ali AKYAR
  • Bölüm İkincisi Deniz İşletmecisi İpek ŞAHİN
  • Bölüm Üçüncüsü Deniz İşletmecisi Anıl Ozan ÇAKMAK
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü
  • Bölüm Birincisi Mühendis Burak YALIN
  • Bölüm İkincisi Mühendis Hakan AKDEMİR
  • Bölüm Üçüncüsü Mühendis Ozan ÖZBAY
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü
  • Bölüm Birincisi Mühendis Necdet ERİŞ
  • Bölüm İkincisi Mühendis Burak AYVALI
  • Bölüm Üçüncüleri Mühendis Özgün YANGÖZ ve Aras TATLIGÜL

Törende Fakülte’nin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümünde büyük emekleri olan ve 31 Temmuz 2016 günü vefat eden Yrd. Doç. Dr. Kpt. Tevfik ARSLAN için bir anma gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Güldem CERİT, Kpt. ARSLAN’ın ailesine fakülte adına şükranlarını sundu ve plaketlerini takdim etti.


Törende, Fakülte’de 10 yıl hizmet süresini tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Nurser GÖKDEMİR IŞIK ve İdari Personel Teknisyen Ramazan KILIÇKAN’a plaketleri verildi. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Bayrak Devir Teslim Töreninin gerçekleştirilmesinin ardından her üç bölümün öğrencilerinin mezuniyet belgeleri dağıtıldı.



Bölüm birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmaları ile devam eden Mezuniyet Töreni programı öğrencilerin keplerini atmaları ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim