Hırvatistan'da Marina Mandalina’dan sonra Marina Dalmacija ve Marina Borik’i de D-Marin çatısı altında toplayarak, marina işletmeciliğindeki tecrübesini uluslararası sulara taşıyan Doğuş Grubu, D-Marin Marinalar Grubu olarak Monaco Yacht Show’a katılıyor. 19-22 Eylül tarihleri arasında Monaco’da dünyanın en lüks yat ve teknelerinin sergileneceği etkinlik süresince, süper yat sahiplerine VIP lounge hizmeti sunacak olan Superyacht Owners Lounge’un sponsorluğunu da lüks marina işletmeciliğinin iddialı ismi D-Marin üstlenecek.

Türkiye’deki başarılı marinacılık faaliyetlerini uluslararası sulara taşıyarak Hırvatistan’da marinacılığa yeni bir soluk getiren Doğuş Grubu şirketlerinden D-Marin, şimdi de dünyanın en lüks yat ve teknelerinin sergileneceği Monaco Yacht Show’da hem katılımcı olarak yer alıyor. D-Marin aynı zamanda, bu yıl 22.’si düzenlenen ve dünyadaki en prestijli bot şovlarından biri olarak kabul edilen Monaco Yacht Show’da süper yat sahiplerine ve sektördeki iş ortaklarına özel bir VIP lounge hizmeti sunacak Superyacht Owners Lounge’un da sponsorluğunu üstlendi.

Süper yat sahiplerini D-Marin ağırlayacak

Uzunlukları 25 ila 90 metre arasında değişen 100 adet süper ve mega yatın sergilendiği Monaco Yacht Show, her yıl yaklaşık 28.000 kişiyi ağırlıyor. Monaco Yacht Show süresince sektördeki firma sahiplerinin, VIP konukların ve potansiyel süper yat alıcılarının, şovu eşsiz bir ortamda izlemeleri için çok özel hizmetler sunan Superyacht Owners Lounge, D-Marin’in sponsorluğunda özel katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

Marina Dalmacija ve Marina Borik ile Hırvatistan’daki portföyünü genişletti

Marina işletmeciliğinde bölgesel lider ve küresel bir oyuncu olma hedefiyle ilk yurtdışı yatırımını 2009 yılında Doğu Akdeniz çanağının en önemli ana destinasyonlarından Hırvatistan’da Mandalina Marina ile yapan D-Marin, yakın dönemde bu ülkedeki portföyüne iki yeni marina daha ekledi. Hırvatistan’da marina işletmeciliğinin en önemli oyuncularından biri haline gelen D-Marin Marinalar Grubu’nun en yeni üyeleri Dalmacija Marina ve Borik Marina oldu. D-Marin’in Hırvatistan’daki ilk yatırımı olan D-Marin Mandalina, 429 adet denizde ve 50 adet de karada tekne bağlama kapasitesine sahip. D-Marin Mandalina için Doğuş Grubu’nun bugüne kadar yaptığı yatırımın tutarı 17 milyon Euro’yu bulurken, bu marinanın yeniden yapılanma ve genişletme çalışmaları için ayrılan toplam yatırım bütçesi ise 60 milyon Euro düzeyinde.

Lüks marina işletmeciliğinde Avrupa’nın etkili oyuncusu

Dünya yat çevrelerinde, Avrupa’nın en heyecan verici gelişim performansını sergileyen yatırımcı ve işletmeci olarak gösterilmeye başlanan D-Marin, özellikle süper yatların tercih edeceği standartta marinalar geliştirmeyi hedefliyor. D-Marin’in satın aldığı ve işletmeciliğini üstlendiği D-Marin Dalmacija, halen Hırvatistan’ın en yüksek kapasiteli marinası olma özelliği taşıyor. D-Marin’in Hırvatistan’da işletmeye başladığı bir diğer marina olan D-Marin Borik ise, 40 metreden yüksek yatlar için en yüksek kapasiteli, ideal bir butik merkez konumunda. Halen ek yatırımlarla yeniden yapılandırma çalışmalarının devam ettiği D-Marin Borik, Hırvatistan’daki D-Marin zincirinin son halkası oldu. Üç marina stratejik konumları itibarıyla, D-Marin’in Doğu Akdeniz çanağında, lüks marina işletmeciliği alanındaki genişleme planında önemli bir rol üstleniyor.
Editör: TE Bilişim