İki etaptan oluşan EMYR’in bu yılki toplam 1.641 DM’lik rotasının ilk bölümü Türkiye kıyılarını, ikinci bölümü ise Doğu Akdeniz’i kapsıyor. Ralli, İsrail’in Herzliya Limanı’nda sona erecek.
Beylikdüzü sahilindeki West İstanbul Marina, 2012 sezon açılışını yarın saat 17.00’da Doğu Akdeniz Yat Rallisi’ne (Eastern Mediterranean Yacht Rally-EMYR) katılacak ekiplere vereceği bir barbekü partisi ile yapacak.

İlki 1990 yılında düzenlenen ve bu güne kadar kesintisiz devam eden EMYR’in startı da ilk kez güney kıyılarımızdan kuzeye, İstanbul’a taşınmış oldu.
EMYR konukları için ikinci uğurlama da West İstanbul Marina’ya komşu olan ve yapımı devam eden Büyükçekmece’deki Marina İstanbul’da Pazartesi günü ikinci bir barbekü partisi ile gerçekleşecek.

EMYR 2012, İki Etaptan Oluşuyor

Doğu Akdeniz Yat Rallisi’ne katılımını kesinleştiren 36 tekne, West İstanbul Marina’da toplandı ve son hazırlıklarını gözden geçiriyor.
EMYR bu yıl iki etaptan oluşacak.

38 gün sürmesi planlanan ve yaklaşık rotası 915 deniz mili olan ilk etap 24 Nisan Salı günü İstanbul’dan başlayacak ve 27 Mayıs’ta Mersin’in Taşucu Limanı'nda sona erecek.
Rota boyunca tekneler Mürefte-Bozcaada-Ayvalık-Çeşme-Sığacık-Kuşadası-Didim-Datça-Göcek-Kaş-Finike-Kemer-Alanya ve Bozyazı limanlarına uğrayacak.

5 Ülke, 26 Liman

2. etap, 30 Mayıs’ta Mersin’den start alacak ve ilk durak Girne olacak.

Toplamda 30 gün sürmesi planlanan yaklaşık 726 deniz mili mesafeli yolculuğun bu bölümü Karpas-Jounieh-Haifa-Ashkelon ve Port Said’in ardından 27 Haziran’da İsrail’in Herzliya Limanı’nda tamamlanacak.

Doğu Akdeniz Yat Rallisi’nde tekneler toplamda 5 ülkeyi ziyaret edecek ve 1.641 deniz mili sürecek yolculuklarında 26 yerde liman yapacak

Editör: TE Bilişim