Doğu Akdeniz Üniversitesinde Yat Kaptanlığı Eğitimi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) tarafından, DAÜ Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 15 Mayıs 2009 tarihinde açılan “Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Oparatörlüğü” kurs programı başarıyla sona erdi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı tarafından DAÜ İletişim Fakültesi’nde 4 Haziran 2009 tarihinde yapılan sınavlara katılan adaylar, yakında uluslararası belgelerine kavuşacaklar.   

Sınavlar Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Bilal Kazan başkanlığında, Gemi Survey Kurulu Uzmanı Seyfettın Çolakoğlu ve programcı Gülümser Atabay’dan oluşan heyet tarafından yapıldı. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Ufuk Taneri ve heyet arasında yapılan görüşmede, T.C. Denizcilik Müsteşarlığı’nın KKTC denizciliğini özel olarak desteklediği vurgulanarak, DAÜ’nün  denizcilikle ilgili açılımları heyet tarafından da teşvik edildi.


DAÜ-SEM tarafından açılan bu kurs programı sonunda sınavı kazanarak belgelerini alacak olan denizciler bütün dünyada 24 metreye kadar olan özel yatları kullanma hakkına sahip olacaklar. Kurs programında Kaptan Murat Salel (Denizcilik ve Telsiz), Dr.Burak Ali Çiçek (Deniz Canlıları) ve Hakan Öniz (İlk yardım) görev almışlardır. Kursa katılan kaptan adayları ise şu isimlerden oluşuyor:

MUSTAFA YENİADA, MEHMET AKİF ÇELEBİ, KAYA ILDIZ, TUĞRUL  ŞİMŞEK, ÖMER YİĞİT AKBAŞ, SERHAT ERTAN, ONUR YILMAZ, BEKLAN İŞERİ, ONUR ASAN, HASAN SEMİH KARAKAŞ, BURAK O. GÜNDÜZ, OLGUHAN ÖRMECİ, ELİF İNCE, KEMAL DİRGEN TOZER, CEM HÜSEYİN ÇİÇEK.

 

Editör: TE Bilişim