Doğu Akdeniz 2006 Tatbikatı, dost ve müttefik deniz kuvvetleri arasındaki işbirliği ile koordinasyonu sağlamak amacıyla 16- 26 Kasım 2006 tarihleri arasında Ege ve Doğu Akdeniz'de dört safhada yapılacak.

Tatbikatın 18 Kasım'a kadar olan ilk safhasında liman eğitimleri, 18- 20 Kasım tarihlerindeki ikinci safhasında kuvvet entegrasyon ve harbe hazırlık eğitimleri, 21- 22 Kasım tarihlerindeki üçüncü safhasında Antalya ve Aksaz liman ziyaretleri, 23- 26 Kasım tarihleri arasındaki son safhasında serbest oyun ve muhtelif oyunlar icra edilecek.

Tatbikata Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı fırkateyn, hücumbot, denizaltı, korvet, çıkarma gemisi, lojistik destek gemileri, deniz karakol uçakları, helikopterler ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçakların yanı sıra Yunanistan, Türkiye ve İspanya'ya ait gemilerden oluşan NATO Daimi Deniz Görev Grubu (SNMG-2) gemileri, Romanya'ya ait bir korvet ve Eskişehir'de bulunan Birleşik Hava Harekat Merkezi-6 katılacak.

Tatbikata katılan gemilerin komutanları, tatbikatı komuta eden Harp Filo Komutanı Tümamiral Nusret Güner başkanlığında, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Tatbikat çerçevesinde gemilerin İzmir Limanı'nı ziyaret ettiğini belirten Tümamiral Güner, yarın Sancak Gemisi Salih Reis Fırkateyni'nde bir basın toplantısı düzenleneceğini ve gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi verileceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim