Doğalgaz borusunu tirol teknesi deldi

Akçakoca`daki depolama istasyonuna doğal gaz taşıyan hattaki basınç aniden düştü. Olayı araştıran ekipler denizin altındaki borunun bir trol teknesi tarafından delindiğini tespit etti.
 
Düzce `nin Akçakoca ilçesi sahiline demir atan bir trol teknesi, deniz altından Çayağzı mevkisine doğal gaz taşıyan boru hattını deldi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı `nın (TPAO ) Akçakoca Çayağzı mevkisine bulunan depolama istasyonuna doğal gaz taşıyan hattaki basınç aniden düştü.

Olaydan sonra inceleme başlatan ekipler, sahile 9 mil uzaklıktaki kuyulardan doğal gaz taşıyan deniz altındaki borunun, demir atan bir trol teknesi tarafından delindiğini belirledi.

Yetkililer, kuyulardaki platformlarda üretimin durduğunu ve 6 günden bu yana Botaş `ın ana boru hattına doğal gaz verilmediğini belirtirken, hasar gören hattın tamiri için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu arada Sahil Güvenlik Komutanlığı `na bağlı ekipler, boru hattının delinmesine neden olan trol teknesinin sahibini gözaltına aldı.

Zonguldak `ın Ereğli ilçesinde adli makamlara sevk edilen kişinin kimliği hakkında bilgi vermeyen yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğünü belirttiler. (AA)

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim