Türkiye ile İran Arasındaki Doğalgaz Anlaşması Önümüzdeki Ay Yapılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye ile İran arasında doğalgaz anlaşmasında sona yaklaşıldığını belirterek, "Önümüzdeki ay İran'dan bakan düzeyinde yetkililer, İran-Türkiye doğalgaz hattı çalışması için Türkiye'ye gelecekler" dedi. Bakan Güler, İran ve Türkiye arasındaki doğalgaz anlaşmasının önümüzdeki ay bir sonuca bağlanacağını söyledi.

Bakan Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Kuveyt'te faaliyet gösteren Ruward Gençlik Eğitim Merkezi üyelerini kabul etti. Güler, kabulde İran'dan gelen doğalgazla ilgili soruları cevapladı. İran'dan gaz girişinin başladığını ancak bir ayda kesilmeler olduğunu belirten Güler, bunu önlemek için bir takım tedbirler aldıklarını kaydetti. Güler, "Halkımızı en azından üşütmedik. Türkiye ile İran arasında yeni bir boru hattı yapılması ileride bu sorunları ortadan kaldıracak. Doğalgazda basınçta

düşmeler oluyordu. Çok soğuk günlerde Türkiye sıkıntı ile karşılaşabiliyordu. Bu hattın oluşması bu sorunları önleyecek" diye konuştu.

Bakan Güler, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz anlaşmasında hangi aşamaya gelindiğinin sorulması üzerine, önümüzdeki ay İran'dan bakan düzeyinde yetkililerin Türkiye'ye geleceğini söyledi. Güler, görüşmelerde Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz anlaşmasının da yapılabileceğini ifade etti. Güler, şu anda İran'dan Türkiye'ye gelen gaz miktarının ise 4 milyon metreküp olduğunu bildirdi.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim