DÖDER TÜRKİYE  TURNESİNE BAŞLADI

Denizcilik Öğrencileri Derneği 16.12.2009 tarihinde Türkiye Turnesine başladı. Bu kapsamda dernek yöneticileri, Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna konuk oldular.

Güverte ve Makine bölümlerinin öğrencilerinin katılım gösterdiği seminerde Denizcilik hakkında sohbet, DÖDER tanıtımı ve faaliyetlerinin anlatılmasının ardından Galatasaray Üniversiteli Öğrencilerin sorunları dinlendi.

Boşuna Okuyoruz !

Galatasaray Üniversiteli öğrenciler liseden sonra denizcilik eğitimi almak amacı ile okula geldiklerini, fakat aldıkları eğitimin denizcilik müsteşarlığı tarafından tanınmadığını, bu yüzden ehliyet alamadıklarını dile getirdiler. 2 sene boyunca okulda derslere giren öğrenciler bu sorunun bir an önce giderilmesini ve bu haksızlığa son verilmesini diliyor.

Çözüm Müsteşarlıkta !

Öğrenciler Denizcilik Müsteşarlığına defalarca başvuru yapıldığını ve bir sonuç elde edilemediğini ancak müsteşarlığa bağlı Bağımsız Denetleme Kurulunun onayından geçmesi durumunda kendilerinin ehliyet alabileceklerini söylediler.
Bu konuda öğrencilerin sorunlarını dinleyen DÖDER yetkilileri ise Galatasaray ve DÖDER ortaklığında bir komisyon oluşturulmasına ve bir an önce çalışmalara başlanmasına karar verdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim