Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) 2011-2012 Faaliyet Dönemindeki ikinci delegasyonunu 8 Ocak Pazar günü İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantının gündemi bu sene gerçekleştirilecek olan 13.Ulusal Denizkızı Kongresi olmuştur. 13. Ulusal Denizkızı Kongresi faaliyetlerinin konuşulduğu ve planlandığı delegasyon toplantısı başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Delegasyon toplantısında Denizkızı Kongresinde yapılacak çalıştaylar ve panel konularının bir kısmının belirlendiği toplantıda, öğrencilerin belirlenen konularla kongrende akademik olarak bilgilenmeli hedeflenmektedir.

Belirlenen ve öğrencilerin bu sene üzerinde tartışıp sorunlara çözümler bulacağı çalıştay konuları; eğitim, deniz ticaretinin ekolojik etkileri, ekonomi ve kriz yönetimi, enerji verimliği, liman tesisleri ve geliştirilmesi, denizde güvenlik, açık deniz yapıları oluşturmakla beraber bir de proje atölyesi gerçekleştirilip öğrencilerin yaratılırcıklarını ortaya çıkarması sağlanacaktır.

Ayrıca bu sene gerçekleştirilecek olan kongrede, gerçekleştirilecek bazı panellerin konuları ise; STCW, Yeni Gemiadamları Yönetmeliği, Gemi İnşaatı ve Onarım, Deniz Ticareti, Deniz Kazaları, Deniz Sörvey Uzmanlığı, Açık deniz yapıları oluşturmaktadır.

Toplantıya Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Yüksekokulu, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ve Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi’nden öğrenciler katılım gösterdi.

Toplantıya katılan ve çok istekli şekilde verimli bir çalışma gerçekleştirilen öğrenciler toplantı sonunda hatıra fotoğrafı çektirerek toplantıyı tamamladılar.

Editör: TE Bilişim