Ultra lüks yat denize indi!

Antalya Serbest Bölge'de yüzde yüz Türk mühendis ve işçisinin el emeğiyle yapılan ve Türk asıllı İngiliz işadamına satılan ultra lüks yat denize indirildi.

Antalya Serbest Bölge'de faaliyette bulunan Can Mina Başaran (CMB) Yatçılık tarafından 18 ayda ve 150 personel ile tamamlanan ultra lüks , ‘Orient Star’ isimli yat Serbest Bölge limanından denize indirildi.

47 metre uzunluğunda ve 16 deniz mili hızında gidebilen yatın okyanusları aşabilecek kapasitede üretildiği bildirildi. 9 personel ile 10 kişilik konaklama kapasitesine sahip olan yatın dizaynını ve yapımını tamamen Türk mühendis ve işçileri yaptı. Yüzde yüz yerli sermaye ile üretimi yapılan yatı, Türk asıllı İngiliz işadamının 15 milyon Euro’ya satın aldığı öğrenildi.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI CMP

Yatçılık Sahibi Hüseyin Başaran yüzde yüz Türk işçisinin başarısı olduğunu belirterek, ikinci lüks yatlarını suya indirecekleri için mutlu olduklarını söyledi. Avrupa’da tamamı kompozit olan bu boyda bir teknenin olmadığını ifade eden Başaran, “Bu bizim ve Türkiye’nin başarısıdır. Bu boyda bir tekne yatığımız için guruluyuz. 47 metre 300 ton ağırlığında, 17 knot hız yapıyor.

RINA ve MCA sertifikalarına sahip, saunadan, sinema spor salonlarına kadar her şey var. Bu yat Türk’ün başarısıdır. Avrupa’da başka tersanelerde bu yapıda bu boy bu işçilikte bir yat göremezsiniz. İngiliz bir işadamına 15 milyon Euro’ya satıldı" dedi. Başaran, İtalya’da Avrupa’nın en büyük dizayn ödülünü aldıklarını da sözlerine ekleyerek, "Bu da Türkiye’nin bir gururudur. Tekne daha denize inmeden ödül aldı” ifadelerini kullandı.

YATIN ÖZELLİKLERİ

İki adet 1450 hp makine, güvertede balkon, ana güvertede yere kadar inen camlar yer alıyor. Ayrıca 1 master kabin, 8 kişilik konaklama kapasitesi sahip 4 misafir kabini, 2 mutfak, 1 soğuk hava deposu, 1 salon, 1 yemek odası, 1skylounge,1 kaptan kamarası,otomasyon sitemiyle tüm aydınlatma tek bir kumanda yardımıyla yapılıyor. RNA ve MCA sertifikalarına sahip mega yat, 60. 000 litrelik yakıt kapasitesiyle, 3.000 mil yol alıyor, 11.000 litre su kapasitesi ve soğuk hava deposu kileriyle 9 personel ve 10 misafirler seyir imkanı sağlıyor.

İKİ SAATTE LİMANA GETİRİLDİ

Treylere alınan, sağ ve solundan desteklenen mega yat çok yavaş bir şekilde yaklaşık 2 saate limana getirildi. Buradan denize indirilecek olan yatın bir ay boyunca teste tabi tutulacağı ve daha sonra Fethiye’nin Göcek Beldesi’ne hareket edeceği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim