İZMİR’İN İLK GÜNEŞ ENERJİLİ TEKNESİ DİYYO-JEN 1 TEMMUZ’DA DENİZE İNİYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Makine Bölümü’nün tasarımını ve imalatını gerçekleştirdiği “DİYYO-JEN” isimli Güneş Enerjili Tekne 1 Temmuz 2009 günü saat 11.00’de Pasaport iskelesinde törenle denize indirilecek. DİYYO Makine Bölümü Öğretim Görevlisi ve Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Erginer önderliğinde DİYYO Makine Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin projeleri olarak gerçekleştirilen tekne İzmir’imizi ulusal ve uluslararası yarışmalarda da temsil edecek.

Yıllardır Amerika Birleşik Devletleri'nde üniversiteler arasında düzenlenen "Solar Splash/Güneş Enerjili Tekneler Yarışı" kurallarına uygun olarak tasarlanıp inşa edilen Türkiye'nin İTÜ'den sonra bu kurallara uygun 2. teknesi "DİYYO-JEN" 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları kapsamında Pasaport-İzmir'de denize iniyor.
 
7-8-9 Eylül tarihleri arasında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından İzmir'de düzenlenecek olan "Güneş Enerjili Tekneler Yarışı’na" da hazırlanan ekip gelecek yıl da Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek olan yarışa katılmayı planlıyor.
 
6 metre boyundaki teknenin tüm tasarım ve imalatını denizcilik sektörünün çok değerli destekleri ve ilgili uzmanların danışmanlığında gerçekleştiren DEU DİYYO Makine Bölümü 2. sınıf öğrencileri tüm İzmirlileri 1 Temmuz'da Pasaport’ta bu heyecanı birlikte paylaşmaya davet ediyor.

Editör: TE Bilişim