17.GELENEKSEL KARİYER GÜNLERİ KONUĞU DİTAŞ

İTÜ Denizcilik Fakültesinde devam eden Kariyer Günleri’nin  konuğu Ditaş Denizcilik şirketi idi.Şirketi temsilen operasyon yöneticisi Numan EŞİYOK ve personel departmanında görevli Gamze ERGİN katıldı. Şirketin tanıtım konuşmasıyla başlayan konferansta Numan EŞİYOK, Ditaş hakkında genel bilgiler verdi.

Şirketin, şu an önemli bir gelişim sürecinin içinde olduğunu söyleyen EŞİYOK,Ditaş’ın bir KOÇ grubu üyesi olduğunu ve bunun bir getirisi olarak çalışan gemi personeli ve zabitana, özel sigorta üyeliği,KOÇ Vakıf üyeliği ve KOÇ Ailem üyeliği gibi kazanımlar sağladığını belirtti.

Sektöre işletmecilik,gemi kiralama,acentecilik,brokerlık, römorkörlük ve pilotluk hizmetleri sunduğunu aktardı.Gemi filolarıyla ilgili de önemli bilgiler veren EŞİYOK, şu an halihazırda biri ham petrol, altısı kimyasal tanker olmak üzere toplam yedi gemiye sahip olduklarını, şu anda da tersanede yapımı süren iki adet geminin daha kısa sürede filolarına katılacaklarını söyledi. Öğrenciler açısından son derece yararlı geçen konferansta Ditaş temsilcisi; şirkete gemi adamı seçerken göz önünde bulundurulan kriterleri belirtti.

Ditaş’ta çalışacak personelin sıkı bir elemeden geçtiğini vurgulayan EŞİYOK,eğitimli personele önem verdiklerini ve kendini geliştirmeyi seven zabitan ve gemi personelinin Ditaş’ta hak ettiği değeri göreceğinin altını çizdi.Şirketin hedeflerinden de bahseden operasyon yöneticisi daha sonra öğrencilerin sorularını da yanıtlandırdı. Soru-cevap bölümünün ardından,kokteyl alanına geçilen ziyarette şirket yetkilileri, öğrencilerin daha yakından sohbet etme imkanı buldukları bu ortamda merak ettiği diğer konular hakkında da sorular sordular.

Daha sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü’nde şeref defterini dolduran EŞİYOK, öğrencilerin kendilerini uğurlamasıyla okuldan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim