Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan hat izni ve Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden alınan Ro-Ro taşımacılığı izni ile TIR taşımacılığına elverişli hale getirilen Dikili Limanı'ndan ilk araç yüklemesi gerçekleştirildi. Midilli'den aldığı yolcular ile sabah saatlerinde Dikili Limanı'na demir atan Yunan bandıralı Kostantinos G gemisi,  beyaz eşya yüklü TIR'ı alarak Midilli'ye götürdü.
Midilli'de bir başka Ro-Ro gemisine aktarılan TIR, Yunanistan'ın Patros Limanı'na ulaştı.

Dikili Limanı'ndaki işlemlerin usulüne uygun olarak sürdüğü, Geminin Türk acentesi Genel Müdürü Bilge Şener, "İlk TIR'ı Dikili Limanı'ndan Yunan "Konstantinos G" gemisine bindirdik. Ro-Ro taşımacılığının ilk seferini yaptık. Gemi, TIR'ı Midilli üzerinden Yunanistan'ın Patros Limanı'na götürdü. Bu çok güzel bir olay. Bugün Dikili'de tarihi bir an yaşandı" dedi.

Dikili Limanı'ndan araç sevkiyatının başlamasının bölge için büyük önem taşıdığını söyleyen Bergama Ticaret Odası Başkanı A. İhsan Süter, "Dikili Limanı uluslararası yük ve yolcu taşımacılığına açıldı. Fakat bölgemizden yurt dışına nakliye yapacak araç sahiplerinin TIR belgesi alması gerekiyor. Bu belgeyi düzenlemek için TOBB ile Ulaştırma Bakanlığı'ndan yetki istedik. Kısa sürede TIR belgesi düzenleme yetkisi elde edeceğiz. O zaman işlemler daha kolay olacak" dedi.

DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim