Didim-Kos feribot seferleri başladı 
 
AYDIN'ın Didim İlçesi'nde geçen Mayıs ayında açılan Mobil Gümrük Kapısı'ndan Yunanistan'ın Kos Adası'na feribot seferlerine başlandı.

Yeşil Marmaris Şirketi'ne ait katamaran tipi ‘Aegean Jet’ adlı feribot 110 yolcusuyla, bugün saat 09.30'da Kos'a hareket etti. Büyük çoğunluğunu İngilizler'in oluşturduğu yolcular, seferlerin başlamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. İngiliz yolcular feribota binmeden önce Kos'tan, et ithali yasak olduğu için domuz eti ve izin verilenden fazla içki getirmemeleri konusunda uyarıldı.

CHP'li Belediye Başkanı Mümin Kamacı da gümrük binasına gelerek, seferleri düzenleyen Yeşil Marmaris şirketinin Didim sorumlusu Bora Beyazıt'ı kutladı, yolculara iyi yolculuklar diledi. Başkan Kamacı, “Didimliler gümrük binasının açılmasının faydalarını görmeye başladılar. Her çarşamba iki gemi geliyor. Şimdi de Kos Adası'na feribot seferleri başladı. Önümüzdeki yıl da bin 100 yat kapasiteli limanımız hizmete girecek. Didim artık Kuşadası ve Bodrum'la yarışır duruma gelecek” dedi.

Yeşil Marmaris Şirketi Didim Sorumlusu Bora Beyazıt da, Kos'un ardından Samos ve Patnos Adaları'na da seferler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. Beyazıt, bu seferler ile Didim'e Yunanlı turist getireceklerini de kaydetti. Beyazıt, Kos Adası'na harekete eden feribotun 17.45'de Didim'e döneceğini ve günübirlik gidiş-dönüş ücretinin 48 Euro olduğunu kaydetti. Beyazıt ikinci seferin hangi gün olacağının ileriki bir zamanda duyurulacağını söyledi. 

Hürriyet

Editör: TE Bilişim