Kayıt dışı elektrik kullanım oranının yüzde 75 dolayında olduğu dağıtım bölgesinde, buna bir de ödenmeyen elektrik borçlar eklenince Dicle Elektrik, alacaklarını hukuki yoldan tahsil edebilmek için harekete geçti. Borçlu abonelerin listesine çıkaran şirket, sadece Batman’da son 10 günde 417 borçlu müşterisi hakkında icra takibi başlattı.

Müşterilerinin mağdur olmaması için diyalog yollarının sonuna kadar kullanıldığını bildiren Dicle Elektrik yetkilileri, bu çerçevede borcu bulunan müşterileri ile telefon, mesaj ve e- mail dışında yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi. Tüm bu diyalog yollarını deneyip olumlu bir sonuç alamamaları durumunda hukuki kanalları devreye soktuklarını ifade eden yetkililer, bu nedenle bazı aboneler hakkında icra takibi başlatıldığını kaydetti.

Savcılığa yapılan suç duyuruları sonucunda Batman il merkezi ve ilçelerinde son 10 gün içerisinde 417 kişi hakkında icra takibi başlatıldığını açıklayan Dicle Elektrik yetkilileri, diyalog yolu tükenen borçlu müşteriler ile ilgili hukuki işlemler yapılmasına devam edildiğini, bu nedenle söz konusu sayının ilerleyen günlerde artabileceğini belirtti.

"BORÇLARINIZI ÖDEYİN" ÇAĞRISI

Şirket yetkilileri, aboneleri icraya verme taraftarı olmadıklarının altını özellikle çizerken, şöyle dediler: “Müşterilerimizden ricamız, icra işlemi başlamadan kendileri ile görevlilerimiz tarafından diyalog kurulduğunda borçlarını ödemeleridir. Müşterilerimizden yüklü miktarda alacağımız var. Sabırla ödemelerini bekledik ancak tüm iyi niyetimize ve tüm çağrılarımıza rağmen bazı müşterilerimizden borçlarını ödeme noktasında olumlu yanıt alamadık. Bu nedenle de hukuki kanalları devreye soktuk. Savcılığa yaptığımız başvurular sonunda Batman’da son 10 günde 417 kişi hakkında, ödenmeyen elektrik borçları nedeniyle icra takibi başlatıldı. Müşterilerimizden, diyalog sürecinden yararlanmalarını ve borçlarını ödeme konusunda hassas olmalarını bekliyoruz.“

Cihan
Kaynak: cha