Devletin Memuru Hükümetin Memuru

DTO Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Liman İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanı Altan Köseoğlu, şu anda görev yapan bürokratların, devletin değil, hükümetin memuru haline geldiklerini ifade etti.
 
DTO Meclis Toplantısı'nda konuşan Liman İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanı Altan Köseoğlu, şu anda görev yapan bürokratların, devletin değil, hükümetin memuru haline geldiklerini ifade etti.

Meclisin verdiği bir karar yok

Liman İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanı Altan Köseoğlu, uzun süredir sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını, limancılıkta haksız rekabet ortamı içerisinde 15 sene seyir yapıldığını ve hala devlet adamlarının yapması gereken işleri doğru zamanlarda yaptıklarını düşünmediğini söyledi.

Köseoğlu, "Limanlar içerisinde yüz milyonlarla ifade edilen liman yatırımlarının geleceği açısından görünen tek şey özel limanların devletleştirilmesine yönelik uygulamalardır. Özel limanlardan elinizi çekmezseniz bu çalışma yarım kalacak ya da uygun bir ortam yaratılmayacak. Şimdi de aynı noktadayız. Ve çok yanlış bir takım gelişmeler var. Ayrıca Yönetim bana göre son iki dönemdir konuşmuyor.

Meclis bir karar oluşturmalı ya da düşüncesini ifade etmeli. Meclise konuşun demekle olmaz. Meclisi konuşturacak mekanizma bana göre yönetimin elindedir. Meclise bilgi verilmeden meclisin konuşmasını istemek yanlış bir davranış. Bütçe ve yasal konularının dışında meclisin verdiği bir karar yok. Yönetimin uygun göreceği konu mecliste tartışılabilir. Bunu yaparsak belki daha konuşan bir meclis sağlarız diye düşünüyorum" dedi.

Devletin Memuru; Hükümetin Memuru

34 yıl devlet memurluğu yaptığını dile getiren Altan Köseoğlu, şu anda görev yapan bürokratların, devletin değil, hükümetin memuru haline geldiğini savundu.

 

 

Editör: TE Bilişim