Bodrum yakınlarındaki Yunanistan’a ait İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimos), Leros ve Patmos adaları ile Atina ve Pire Limanı arasında yolcu ve araç taşıyan 220 metre uzunluğundaki 'Blue Star' adlı feribot, dün Tilos Boğazı’nda fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçirdi. Bin 200 yolcu kapasiteli 18 bin 500 grostonluk dev feribot, Pire yakınlarında, saatdeki hızı 90 kilometreyi aşan dalga yüksekliğinin ise 15 metreye kadar çıktığı fırtınanın ortasında kaldı. 

Ege Denizi’nde dev dalgalarla boğuşan ve 400 yolcusuyla 85 mürettebatı bulunan feribotun zor anları, bir kişi tarafından görüntülendi. Geminin Yunan kaptanı yaklaşık iki saat süren uğraşı sonunda limana ulaşmayı başardı.

Yunan yerel televizyonuna telefonla bağlanan kaptan, "Fırtına uyarısı almıştık ancak bu kadar şiddetli olabileceğini tahmin etmedik, bir anda fırtına patladı. Uzun süredir denizlerdeyim böyle bir fırtına görmedim, personelimizin soğukkanlılığı sayesinde yolcuları sakinleştirdik, limana ulaşmayı başardık" dedi. Görüntüler Youtube’de de paylaşıldı. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Güney Ege’de Mikonos, Girit ve Pire yakınlarında birkaç gündür feribotların seyrine izin vermediği öğrenildi.

Öte yandan, 'Blue Star' adlı feribota geçen 12 Kasım’da Bodrum açıklarından geçerken bomba ihbarı yapılmış, gemi İstanköy Limanı’na demirleyerek yolcular indirilip arama yapılmıştı.

Editör: TE Bilişim