DEV DALGALAR 15 TONLUK BETON BLOKLARI DOMİNO TAŞI GİBİ DEVİRDİ

Karasu ilçesinde fırtınanın neden olduğu dalgalar, mendirekteki 15 ton ağırlığa sahip onlarca beton bloğu bir domino taşı gibi yıktı.

Edinilen bilgiye göre, 31 Ekim'de Karadeniz'de etkili olan poyraz ve dalgalar, Karasu Limanı için yapılan mendireğe zarar verdi. Limanda bir teknenin batmasına neden olan 6 metre yüksekliğindeki dalgalar, yaklaşık bin 500 metre uzunluğundaki mendirekte, her biri 15 ton ağırlığa sahip beton blokları adeta bir domino taşı gibi devirdi.

Fırtınaya tanık olan Mustafa Sofuoğlu, balık tutmak için mendireğe geldiğini belirterek, "Fırtınada iyi balık tutulduğu için limana geldim. Otomobille limanın ortasına kadar ulaştığımda dalgaların beton blokları aştığını gördüm. Bu esnada iki beton bloğu dalgalar yıktı. Mendirekteki yolda 1 metreye yakın su dolmuştu. Hemen aracımla mendireği terk ettim. Fırtına çok şiddetliydi." dedi.

Demiryollar Limanlar ve ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nün (DLH) ihale ettiği mendirek inşaatının bir bölümünü üstlenen İçtaş AŞ Şantiye Müdürü Gökçen Erdem, ihalenin üstlendikleri bölümünü geçen yıl tamamlayarak teslim ettiklerini kaydetti.

Mendireğin iç bölümündeki kronman beton işinin tamamlanmaması nedeniyle dalgaların beton blokları yıkmış olabileceğini ifade eden Erdem, şunları söyledi: "Mendireğin kalan bölümünün tamamlanması için acilen ihale açılması gerekiyor. Kronman beton işinin tamamlanması gerekiyor. Betonlama çalışması geciktirilirse olası fırtınalarda mendirek daha fazla zarar görecektir."

 

Editör: TE Bilişim