DEÜ DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu 2005-2006 Mezuniyet Töreni 22 Haziran 2006 günü çok sayıda misafirin katılı ile gerçekleşti.

Denizcilik İşletmeleri ve Yönetimi Yüksekokulu 1993 yılından bu yana Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünden 692 Güverte bölümünden 229 olmak üzere toplam 921 öğrenci mezun vermiştir. 2002-2003 akademik yılı ile birlikte Aktif Eğitim sistemine geçen Denizcilik İşletmeleri ve Yönetimi Yüksekokulu aktif eğitim sistemindeki 4. yılını tamamlayarak bu yıl ilk mezunlarını verdi ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünden 40 Güverte Bölümünden 36 olmak üzere toplam 76 öğrenci mezun oldu.

Güverte Bölümü’nden ilk üçe giren öğrenciler 1.Berk ZİNCİR, 2.Barış KESER, 3.Fatih IŞIK, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünden ilk üçe giren öğrenciler ise 1.Sinan ALABA  2.Burcu AYDINLIK 3. Sevim ESER oldu. Törende Güverte Bölümü Birincisi Berk ZİNCİR, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Birincisi Sinan ALABA Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sayın A. Güldem CERİT Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Emin ALICI Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu başkanı Yrd Doç. Dr D.Ali DEVECİ ve onur konuğu olarak da Beşiktaş Grubu denizcilikten sorumlu yönetim kurulu üyesi Yavuz KALKAVAN birer konuşma yaptılar.

Törene  Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Emin ALICI başta olmak üzere Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Süleyman SERT, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Liman Başkanı Levent KÖLETELİ Beşiktaş Grubu denizcilikten sorumlu yönetim kurulu üyesi Yavuz KALKAVAN, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Müdürü Erol ÇAĞLAR, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Erdoğan YILMAZ, Önceki Güney Deniz Saha Komutanı E. Koramiral Lütfü SANCAR, Güney Deniz Saha Komutanlığı Genel Sekreteri Dnz. Kur.Alb.Ali Rıza İŞİPEK, birçok Denizcilik Şirketi Temsilcileri ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Dekan, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri ile öğrenci aileleri katıldılar.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek okulu Müdürü prof. Dr. Güldem Cerit verimli geçen 18. akademik yılı tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek şunları kaydetti;

"Yüksekokulumuz fevkalade verimli ve dolu dolu geçirdiği 18. akademik yılının sonunda böylesine mutlu bir güne ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünden 40, Güverte Bölümünden 36 mezun verilmekte olup ilk kez mezun vermeye başladığımız 1993 yılından bu yana Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 692 Güverte 229 olmak üzere Toplam 921 mezunumuz Türk denizcilik sektörüne kazandırılmıştır. Bu yıl mezuniyet törenimiz bizim için her zamankinden farklı bir heyecanı da içeriyor.

2002-2003 akademik yılı ile birlikte uygulamaya başladığımız aktif eğitim sistemi 4. yılını başarıyla tamamladı ve bu yıl ilk mezunlarını veriyor. Değerli mezunlarımız öğrenci merkezli bir sistemde öğrenme hedeflerini kendileri belirlediler, iyi insan, iyi yurttaş, iyi denizci olmayı öğrendiler, yaşam boyu kendilerini yönlendirecek olan öğrenme aşkını elde ettiler.  8 yıl önce Üniversitemizde o dönem Tıp Fakültesi Dekanımız olan şu anki Rektörümüz Prof. Dr.Emin Alıcı’nın önderliği ile başlatılan Aktif Eğitim’i denizcilik eğitiminde dünyada ilk olarak uygulama şerefini de Yüksekokulumuz üstlenmiş bulunmaktadır. Bizleri çağımızda yüksek öğrenimde ulaşılmış olan bu en ileri yöntemle tanıştırıp bu sürece önderlik eden başta Rektörümüz Prof. Dr. Emin Alıcı olmak üzere Tıp Fakültemizin tüm ilgili hocalarına ve tüm Dokuz Eylül camiasına ve en başta da Yüksekokulumuzun fevkalade fedakar tüm öğretim elemanlarına ve idari kadrosuna sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Törende Yüksekokuldan maddi ve manevi desteğini esirgemeyen kişi ve kuruluşlara, mezuniyet töreninin hazırlanmasında değerli katkıları olan sponsorlara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından mezunlara belge ve armağanları verildi. Mezuniyet Töreni tüm katılımcılarca coşku ile söylenen 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim