''DESTEĞİ ARTIK SOMUT OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ''

DTO Meclis Toplantısında konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan : Denizcilik eğitimi konusunda da son yıllarda önemli bir aşama kaydedildiğini belirterek şöyle dedi:

''Anadolu Denizcilik Meslek Liselerinin sayısı artıyor. Bu konuda hükümetten ciddi destekler görüyoruz. Şu an 15-20 bin öğrenci, denizcilik eğitimi alıyor. TÜRSAB'la beraber 'Deniz Turizmi Yönetmeliği' ile ilgili toplantı yaptık. Denizcilik Müsteşarlığı'yla da çalışmalar yapıyoruz. Yakında devrim niteliğinde bir yönetmelik gelecek.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızı ziyaret edeceğiz. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan randevu bekliyoruz. Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığını ziyaret ettik. Başbakanla görüşmeler yapıyoruz. Hükümetten her konuda büyük destek görüyoruz ama bu desteği artık somut olarak da görmek istiyoruz. Başka sektörlere teşvik yapılıyor bize neden yapılmıyor diye bir serzenişimiz yok. Tam aksine, tüm sektörlerin teşvik edilmesini istiyoruz.''

Metin Kalkavan, bugünlerinin geçmişten iyi olduğunu dile getirerek, ''En azından krizden bir gün daha gitti ve özellikle kuru yük piyasalarında son bir ayda önemli gelişmeler var'' dedi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kalkavan, bir gazetecinin bugün açıklanan teşvik ve istihdam paketi hakkındaki sorusuna şu karşılığı verdi:

''Şu anda bekliyoruz. Bunun arkası, içeriği tam net olarak ortaya çıksın, ilerideki zamanlarda biz de gündeme geleceğiz ama bugün çok daha yeni... Değerlendirmesini, inceledikten sonra yapmak gerekir. Taleplerimiz vardı. Konuşmalarımızı yaptık ama görünen o ki, şu anda denizcilik, genel olarak teşviklerde yok. Ama ilerideki zamanlarda bekliyoruz.'' (aa)

Editör: TE Bilişim