Dernek Başkanı'nın En Acılı Günü

20 Aralık 2006 gecesi Saat 0230’da  Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı’nın telefonu çalar. Kavak’ta bir kaza meydana gelmiş ve Kılavuz Kaptan Lütfü Berk kazada hayatını kaybetmiştir. Bir gemici de yaralıdır.

Başkan, hastaneye gider. Geceyi müteveffa meslektaşının ve yakınlarının ve diğer koşup gelen meslektaşlarının yanında geçirir.

Yakınlarına nasıl haber verilecektir? Hakları nasıl korunacaktır? Ertesi gün geminin tutulması için neler yapılacaktır?

Geceyi uykusuz hastanede geçirir. Ertesi gün kendisi de çok üzgün olduğu halde meslektaşlarına moral vermeye çalışır.

Kavak-Tophane arasında koşturur. Öğlen vakti basın toplantısı yapmaya karar verilir. Basın toplantısına gelenler fotoğraf da çekerler.

Elbette bu acılı, üzüntülü, uykusuz gecenin  sabahında Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı üzgün ve yorgun gözükmektedir.

Çekilen fotoğraflara insanlık onuru olanlar için atılabilecek tek başlık, kullanılabilecek tek yer vardır. Ve bu fotoğraf ancak o olayda kullanılabilecek bir fotoğraftır.

İşte o gün o acılı günde çekilen bu fotoğraf, çeken tarafından bugün belki de kendi sübjektif inanışları veya kendi gündelik ticari çıkarları uğruna Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı’nı “çirkin göstermek” amacıyla kullanılıyor.

Bilmiyoruz, insanlık onuru bu kadar alçaldı mı. Yorumu okuyuculara bırakıyoruz.

Biz aslında gurur duyulması gereken bu fotoğrafa atılması gereken başlığı atıyoruz: “Dernek Başkanı’nın en acılı günü: 20 Aralık 2006”

Bir insanın acılı gününde çekilen fotoğrafı başka amaçlarla kullanmak, insanlık onuruna da, bizim kültür ve inançlarımıza da aykırıdır.

Bu gibi girişimleri DenizHaber olarak ayıplıyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bunun bir sonraki adımı, bir yakınının cenazesinde ağlarken çekilmiş fotoğrafların insanları aşağılamak için kullanılmasıdır.

İnsanlık onuruna hep birlikte sahip çıkmak öncelikle insanlık borcumuzdur.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim