Zonguldak Limanına dökülen Üzülmez Deresi'yle taşınan kum, kanalizasyon ve çeşitli atıklar deniz yüzeyinde ve dibinde kirliliğe yol açmasının yanı sıra derinliği azaltarak gemilerin rıhtıma yanaşmasına da engel oluyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) 1959 Rus yapımı kovalı ve 8 silindirli tarak gemisiyle 45 yıl temizliği yapılan liman, geçen yıl geminin işlevini yitirerek hurdaya ayrıltılmasının ardından hizmet alımıyla temizletilmeye başlatıldı.

TTK, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğüne, limandan 2005-2006'da çıkarttığı 230 bin metre küp atığa karşılık 1 milyon 500 bin YTL ödeme gerçekleştirdi.

TTK yetkilileri, söz konusu temizliğin yapılmaması durumunda biriken atıkların su derinliğini azaltarak Ro-Ro ve Tren Ferisi seferlerinin gerçekleştirildiği kentte, gemilerin limana giriş ve çıkışlarını bir süre sonra imkansız hale getireceğini belirttiler.

Yetkililer, deniz dibinden 15 yılda çıkartılan 1 milyon metre küp civarındaki atığın, yaklaşık 3 mil açıkta klapelerle denize boşaltılığını kaydettiler.

Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de sandallarıyla liman içinde periyodik dolaşarak deniz yüzeyindeki pet şişe gibi çeşitli atıkları topladığı bildirildi.

DEREYE ATIK TUTUCU IZGARA YAPILMALI

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Çetinkaya, yaptığı açıklamada, vatandaşların dereye attığı çöplerin yanı sıra sel sularıyla gelen toprakların denize döküldüğünü, bunun da limanda kirliliğe yol açtığını söyledi.

Dere yatağının değiştirilmesine yönelik projenin hayata geçirilmesinin soruna çare olamayacağını savunan Çetinkaya, şöyle dedi:

“Dere denize aktığı sürece Karadeniz'de kirlilik yaşanacaktır. Öncelikle, kanalizasyon atıkları arıtma sistemiyle arıtılmalı, çöp ve topraklarda denize dökülen bölgelere konulacak ızgaralarla tutulmalı. Böylece, kirlilik azaltılacaktır. Ancak, yıllardır bu konuda somut adımlar atılmamıştır. Şu anda limandaki deniz suyu simsiyah görüntüsüyle de kentin güzelliğini bozmaktadır.”

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim