Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz: "Marmara Depremi Türk Halkını Güçlendirmiştir"
 
 
Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, millet olmanın unsurunun hem mutlu günde hem de acılı günde acıyla mutluluğu paylaşabilmekten geçtiğini söyledi. Yılmaz, Marmara depreminin Türk halkını güçlendirdiğini belirtti.

Türk Kızılayı'nın Karaman'da düzenlediği ''Biz unutmadık, ya siz'' temalı fotoğraf sergisinin açılışını yapan Bakan Yılmaz, depremdeki en büyük eksiklerinden birisinin haberleşmedeki sıkıntı olduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı olarak İçişleri Bakanlığı'yla birlikte bu tür felaketlerde iletişimin kesintisiz olmasını sağlamak için her türlü çalışmayı yaptıklarını vurguladı.

Yılmaz, "Bu depremdeki en büyük eksiklerimizden birisi haberleşmedeki sıkıntıydı. Ulaştırma Bakanlığı olarak İçişleri Bakanlığı'yla birlikte yaptığımız protokolle bir daha böyle felaketlerde iletişimin kesintisiz olmasını sağlamak için her türlü çalışmayı yaptık. Bundan şüpheniz olmasın. Bu depremde en büyük ders alan kurumlardan birisi de Kızılay'dır. O dönemde çok eleştirilmiştir. Ancak Kızılay şu anda Türk milletinin deniz feneridir. Deniz Feneri 72 millete dinine, diline, ırkına, bayrağına bakmaksızın gemilere yol gösterir. Onları sağ salim tehlikeli sulurdan alır ve emniyetli limanlara ulaşmalarını sağlar. İşte kızılay zor günlerin ve zor anların da deniz feneridir. Ben bunu Pakistan'da yaşadım. Türkiye'nin bugünü dünden çok daha iyidir." dedi. (Cihan Haber Ajansı)

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim