DENSAN 3 KURUYÜK GEMİSİ ALDI

Densan Shipping adlı Türk firması, Alman Johann Blumenthal’den 3 yeni kuruyük gemisini 108 milyon dolara satın aldı. 
 
Türk denizcilik firmaları krizle boğuşsalar da, yatırıma ara vermeyenler de var. Tradewinds’in haberine göre bu kuruluşlardan biri de Densan Shipping. Türk firması, Alman Johann Blumenthal’den 3 yeni kuruyük gemisini 108 milyon dolara satın aldı.

Her ne kadar Blumenthal’in, üç yeni gemiyi Densan Shipping’e satmış olduğu çeşitli kaynaklar tarafından bildiriliyor olsa da, taraflar bunu reddediyor.  Haberde Densan’ın, Çin’de Nantong Cosco KHI Ship Engineering (Nacks) tarafından inşa edilmekte olan 55,000-dwt’lik üç gemiyi satın aldığı ve gemilerin önümüzdeki yılın Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında teslim alınacağı söyleniyor. Ayrıca Densan’ın Eylül başlarında Blumenthal’den, 58,000-dwt’lik Anna Johanna’yı da almış olduğunun altı çiziliyor.

El değiştiren gemiler: Kawasaki yapımı 55,500-dwt kuru yük gemileri, Anna Dorothea (2008 yapımı) ve Anna Elizabeth (2008 yapımı) ve Anna Maria (2007 yapımı).

O tarihte TradeWinds, geminin Tsuneishi Shipbuilding’den adı açıklanmayan bir alıcıya 34,5 milyon dolara acele ile teslim edildiğini bildirmişti.

Taraflara yakın bir kaynak da  “Her ne kadar, bu gemilerin Nacks’dan geldiği söyleniyorsa da, bir Çin tersanesinden çıkan supramax tipi gemi için 35 milyon dolar gene de çok fazla. Bu gemiler Japon yapımı” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim