Denizlerin Porsche'sini 4 Türk alabilecek

Fuarın en dikkat çekici teknesi, Porsche Carrera GT'den esinlenerek tasarlanan 270 bin Euro'luk Porsche Design RFF 28 oldu

Avrasya Boat Show 4’üncü Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuvarları Fuarı CNR Expo Fuar Merkezi’nde açıldı. Küçük, orta ve mega sınıfında toplam değeri 220 milyon Euro’yu bulan yaklaşık 440 teknenin sergilendiği fuar 21 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

100 bin ziyaretçi beklenen fuarın en pahalısı 3.3 milyon Euro’luk fiyatıyla ‘Princess 78 MY’ olurken, ‘Porsche Design RFF 28’ ise en dikkat çekici etken olarak öne çıktı. Denizcilik Müsteşarı Hasan  Naiboğlu tarafından açılışı yapılan ve 320 firmanın yer aldığı fuarda sergilenen Porsche Design RFF 28’in en büyük özelliği, arka kısmındaki ızgaranın tasarımında Porsche Carrera GT’den esinlenilmesi.

SADECE 14 ADET ÜRETİLDİ

Dünyada sadece 14 adet üretilen ve Türkiye için dört satış kotası olan ABD yapımı sürat teknesi hakkında bilgi veren Porsche Design İş Geliştirme Müdürü Bahman Bayat, “denizlerin spor otomobili olarak fuarda yer alan, 8.5 metre uzunluğundaki Porsche Design RFF 28’in fiyatının 270 bin Euro olduğunu söyledi. Karbon fiber kaplamaya sahip olan teknenin 80 deniz mili hıza ulaştığını belirten Bayat, “Porsche Design RFF 28 modelinin en önemli özelliklerinden biri de arka kısmındaki ızgaranın dizaynında Porsche Carrera GT’den esinlenilmesi oldu” dedi.

15 BİN EURO’DAN BAŞLIYOR

Fuarda daha mütevazı yatların fiyat aralığı 15 bin Euro’dan başlıyor, 300 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Amerikan Bayliner tarafından üretilen 10 metre uzunluğunda, dört kişinin kalabileceği iki kamaralı bir yatın fiyatı ise 215 bin dolar. Saatte 36 deniz mili sürate ulaşabilen tekne de tam bir depoyla 270 mil yol yapıyor. Sürat teknesi fiyatlarının 15 bin-300 bin Euro, yelkenlilerin 100 bin-300 bin Euro ve yat fiyatlarının 60 bin dolardan başladığı fuarda Alman devi Hanse tarafından üretilen 545 model gezi sınıfı bir tekne daha göze çarpıyor. 6 yolcunun kalabileceği 3 kabinin bulunduğu, 17 metre uzunluğa, 3.5 metre genişliğe sahip yelkenlinin fiyatı ise 275 bin Euro.

En pahalısı 3.3 milyon Euro’luk Princess

Tekne ve yatların arasında fuara damgasını vuran 2.9 milyon Sterlin (3.3 milyon Euro) değerindeki Princess 78 MY ise fuarın en pahalı teknesi. Avrupa’da ilk defa sergilenen ve fuar alanına yerleştirilirken fuar alanının kapılarının sökülmesine neden olan el yapımı Princess 78 MY, 4 kamarasıyla 11 kişinin rahatlıkla yaşayabileceği 24.5 metre uzunluğundaki bir süper lüks yat. Yatta tam anlamıyla yok, yok. Her kamarada duşa kabin ve tuvaletin de yer aldığı altı metreye yakın genişliğiyle Princess 78 MY, fuarın en pahalı ve en büyük yatı.

Editör: TE Bilişim